Όχι στα κυβερνητικά και τροικανά χαράτσια!

29

Του Δημήτρη Στρατούλη

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

Τα νέα έκτακτα κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα είναι όχι μόνο άδικα, βάρβαρα και αντιλαϊκά αλλά έχουν και στοιχεία αντισυνταγματικότητας.

Η επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων σε όλους γενικά τους πολίτες, ανεξάρτητα της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητάς τους παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας

Η επιβολή αυτού του χαρατσιού για όλα τα ακίνητα, ανεξάρτητα εάν χρησιμοποιούνται για πρώτη κατοικία ή όχι, επιβαρύνει τα φτωχά λαϊκά στρώματα και είναι κοινωνικά άδικη.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για επιβολή του κοινωνικά άδικού και αντισυνταγματικού χαρατσιού στα ακίνητα.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός της εμπλοκής από την κυβέρνηση της ΔΕΗ στην είσπραξη αυτού του χαρατσιού και την εντολή της να κόβεται το ρεύμα, ένα δηλαδή κοινωνικό αγαθό, σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να το πληρώσουν.

Η ριζοσπαστική αριστερά θα στηρίξει με κάθε τρόπο και θα επιδιώξει να προστατεύσει όσους αδυνατούν να πληρώσουν αυτό το χαράτσι (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, άποροι κ.ά.) και θα αγωνιστεί για να μην μετατραπεί η ΔΕΗ σε τιμωρητικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά.

Ταυτόχρονα, θα πρωτοστατήσουμε σε όλη τη χώρα για να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί ένα μαζικό και λαϊκό κίνημα αντίστασης στα ανθρωποκτόνα έκτακτα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση και την τρόικα στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας.

Ένα παλλαϊκό πολιτικοκοινωνικό κίνημα υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συνταγματικών αρχών, με βάση το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, διεκδίκησης φορολογικής δικαιοσύνης με τη φορολόγηση του πλούτου, των κερδών και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και αγώνων για να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και οι πολιτικές τους, για να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους με τη χρησιμοποίηση του αποτελεσματικού «όπλου» της στάσης πληρωμών και να απελευθερωθεί η χώρα μας από τη φυλακή του ευρώ.

Η επιτροπή σωματείων, συνελεύσεων και κινημάτων «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» έχει σημαντικό ρόλο να παίξει και πρωτοβουλίες να πάρει σε αυτή την κατεύθυνση και να επεκτείνει τη δράση της σε όλη τη χώρα.