Ανοιχτή επιστολή συμπαράστασης στους απεργούς Πορτογάλους εργάτες, που πραγματοποιούν γενική απεργία

Αλληλεγγύη στους Πορτογάλους απεργούς

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και το ταξικο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους ανέργους, εργαζόμενους, νέες και νέους, συνταξιούχους στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, σε όλους του εργαζόμενους στην Ε.Ε. που δέχονται την βάρβαρη επίθεση των τραπεζιτών, των κυβερνήσεων «μαριονέτα» των κυριάρχων της Ε.Ε., που με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους θέλουν να καταργήσουν εργασιακά δικαιώματα και να υποτάξουν λαούς και χώρες.

 

Σήμερα με την επιστολή μας αυτή, που παραδίδουμε στον πρέσβη της Πορτογαλίας στη Αθήνα, θέλουμε να εκφράσουμε την ουσιαστική και ακατάλυτη αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο λαό της Πορτογαλίας, που σήμερα 24/11 πραγματοποιεί την 3η γενική πολιτική απεργία μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974. Τα αίτημα των συνδικάτων της Πορτογαλίας, των συλλογικών φορέων, που αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων είναι και δικά μας αιτήματα.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όλος ο Ελληνικός λαός που βρίσκετε στους δρόμους και αγωνίζεται σε πλατείες και χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, συντονίζετε μαζί σας σε έναν Παν-Ευρωπαϊκό κοινό αγώνα. Αγωνίζεται ενάντια στην ανελέητη επίθεση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των μεγάλων συμφερόντων και τον δογματικών νεοφιλελεύθερων υποταγμένων κυβερνήσεων που υπηρετούν πιστά τις πολιτικές κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών κεκτημένων, που αποβλέπουν στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Ζητάμε από τις διπλωματικές αρχές της χώρας σας να μεταβιβάσουν την επιστολή μας αυτή στην Πορτογαλική κυβέρνηση, ώστε να γίνει γνωστό και κατανοητό ότι οι δεσμοί αλληλεγγύης, οι κοινές δράσεις των Ελλήνων και Πορτογάλων εργαζομένων θα δυναμώσουν ακόμα πιο πολύ, προκειμένου να ηττηθούν ολοκληρωτικά οι απάνθρωπες και ανάλγητες πολιτικές σε βάρος όλων των εργαζόμενων στις χώρες μας.

Τέλος, θέλουμε να διατρανώσουμε την κατηγορηματική μας θέση και πεποίθηση ότι οι συντονισμένοι αγώνες των λαών μας, όχι μόνο στην Πορτογαλία και την Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ε.Ε. θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ελπίδα, για την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Το ρολόι της ιστορίας δεν μπορούν να το γυρίσουν πίσω!

Οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα, τα νέα κινήματα αντίστασης θα πλημμυρίσουν τους δρόμους και τις πλατείες ολόκληρης της Ευρώπης για να μπορέσουν οι λαοί και οι εργαζόμενοι να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.

Ή εμείς η αυτοί!

24-11-2011

Η επιστολή εδώ