1 Δεκέμβρη Όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία την Πέμπτη στη Γενική Απεργία

26

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ
 Οι αγώνες των εργαζομένων και οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού την προηγούμενη περίοδο ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και της τρόικας ανάγκασαν το οικονομικο-πολιτικό σύστημα να καταφύγει σε ένα νέο μόρφωμα συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με στόχο την εκτόνωση και τον αποπροσανατολισμό του λαού. Απέναντι στη λαϊκή οργή, για την εφαρμοζόμενη πολιτική το σύστημα επέλεξε τη δημιουργία ενός νέου μπλοκ εξουσίας, από τις κύριες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού ακόμα και με τη συμμετοχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ για την εξυπηρέτηση των σημερινών αλλά και των αυριανών αναγκών του.

Η συγκυβέρνηση Παπαδήμου αποτελεί προσπάθεια για την αλλαγή του μεταπολιτευτικού μοντέλου διακυβέρνησης και το πέρασμα από το δικομματισμό  σε διακομματική στήριξη των πολιτικών δυνάμεων του αστικού μπλοκ εξουσίας με στόχο την επιβολή ακόμα πιο σκληρών και βάρβαρων  μέτρων σε βάρος του λαού. Η προσπάθεια να την εμφανίσουν ως δήθεν μεταβατική, με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, δε μπορεί να παγιδέψει κανέναν.
Η υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, με τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά συνοδευτικά μέτρα, ως βάση της συγκυβέρνησης, αποτελεί το πρώτο βήμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας πολιτικής κατάστασης που επιβλήθηκε από ντόπιους και διεθνείς (Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ) μηχανισμούς εξουσίας, με την ελληνική τρόικα στη νέα κυβέρνηση και πολλούς πρόθυμους υποστηρικτές είναι η  περιφρόνηση του λαού και των πολιτικών του επιλογών. Ανάλογες εξελίξεις με το ίδιο μοντέλο διακυβέρνησης προωθήθηκαν και σε άλλες χώρες όπως η Ιταλία. Το όχημα των μνημονίων οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής εργαζομένων και λαών, που επέλεξε το διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό-πολιτικό συντηρητικό κατεστημένο, ως απάντηση στη κρίση χρέους, αφού δοκιμάστηκε στο δοκιμαστικό σωλήνα της Ελλάδας εφαρμόζεται στη μία μετά την άλλη χώρες της Ευρώπης.
Προϊόν και δείγμα της νέας συγκυβέρνησης αποτελεί ο προϋπολογισμός, εξαθλίωσης, ανεργίας και φορολεηλασίας,  του 2012. Ο μνημονιακός προϋπολογισμός του 2012 σηματοδοτεί ένα νέο γύρο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση και την οικονομία σ’ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, με μοναδικό σκοπό την διατήρηση και εκτίναξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Αντικατοπτρίζει την πρωτοφανή, για τα μεταπολεμικά δεδομένα, επιχείρηση αναδιανομής του πλούτου υπέρ των δανειστών-τοκογλύφων της χώρας, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.  Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε διαλύει το όποιο κοινωνικό κράτος έχει απομείνει, καρατομεί τους μισθούς και τις συντάξεις σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, συνοδεύεται από μια φορομπηχτική πολιτική και νέα χαράτσια για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, νέες απολύσεις στο Δημόσιο, αύξηση τις ανεργίας, νέες αντι-ασφαλιστικές ρυθμίσεις καταστροφικές για τους ασφαλισμένους, περαιτέρω λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.
Η συγκυβέρνηση του Μνημονίου θέλει να δεσμεύσει τη χώρα με αντιλαϊκές επιλογές που υπερβαίνουν τη δεκαετία. Ο λαός, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να δείξουν καμία ανοχή σ’ αυτές τις επιλογές. Δεν θα συναινέσουν στους σχεδιασμούς, των ελληνικών και ξένων πολιτικών μηχανισμών εξουσίας, τραπεζικών και μονοπωλιακών συμφερόντων, δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία και την καταστολή.  Θα συνεχίσουν τον αγώνα με μαζικές κινητοποιήσεις, απεργίες, καταλήψεις, άρνηση πληρωμής στα χαράτσια, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου λαϊκού και κοινωνικού μετώπου  για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να συντονίσουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους των άλλων χωρών της Ευρώπης για να αποκρούσουμε τη νέα βάρβαρη επίθεση του νεοφιλελευθερισμού.
Η γενική απεργία της 1ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει νέο σταθμό στον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Στις  1 του Δεκέμβρη το συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η κοινωνία θα δώσει τη δική της απάντηση στη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, στις πολιτικές που δρομολογεί και θα καταδυναστεύουν το λαό για τις επόμενες δεκαετίες, στον προϋπολογισμό της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Όλοι μαζί θα  αγωνιστούμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, για μια άλλη πολιτική που θα αποδεσμεύει τη χώρα από την τρόικα και τα μνημόνια, σε σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για μια ριζική και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου με φορολόγηση των κερδών επιχειρήσεων, των τραπεζών, των χρηματιστηριακών συναλλαγών, για υπεράσπιση και αναβάθμιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ στις 10.30 π.μ. στο ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10 π.μ. στην ΚΑΜΑΡΑ

Προηγούμενο άρθροΠροϋπολογισμός 2012: Το τεράστιο σκάνδαλο με τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων
Επόμενο άρθροΠαγκοσμιοποίηση και εργατικό κίνημα