Συγκέντρωση ενάντια στην τρομοκρατία και τις απολύσεις

Μια πρώτη αντίδραση στο κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους του αεροδρομίου υπήρξε σήμερα η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο 3 των αφίξεων του Eλευθέριος Βενιζέλος.

Στη συγκέντρωση οργανώθηκε από σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Αεροδρομίου στην οποία καταγγέλθηκαν οι απολύσεις τόσο συνδικαλιστών, ανάμεσα σε αυτούς του προέδρου του Σωματείου της Aegean αλλά και ιδρυτικών μελών από σωματεία στο χώρο της φύλαξης καθώς και εργαζομένων από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο αεροδρόμιο.

Τα σωματεία κατήγγειλαν τη στάση των εργοδοτών, που μέσα από τις απειλές, την τρομοκρατία και τις απολύσεις επιχειρούν να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιδρά στην προσπάθειά τους να μειώσουν μισθούς και να ανατρέψουν τις εργασιακές σχέσεις καθώς και καθένα που καταγγέλλει τις συστηματικές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ν Γουρλάς από το Σωματείο του Αεροδρομίου ενώ χαιρέτισαν από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ο Σ Τραχανατζής και η Σ Κοιλάκου πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, από τα Σωματεία της φύλαξης ο Α Χατζόπουλος, η απολυμένη Χ Σταματέλου , από το Σωματείο της Ιντρακόμ ο Σιλαϊδης Βασίλης, ενώ μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος του Σωματείου της Aegean X. Χριστοφόρης .

  Στη συγκέντρωση παρευρεθηκε αντιπροσωπεία της Αυτόνομη Παρέμβασης αποτελούμενη από το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ  Ζώη Πεππέ, τον Αναστασίου Γιάννη μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων, το Γιώργο Χαρίση αντιπρέδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ, τον Χρήστο Κόνιαρη μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ την Λια Φραγκου και το Γιάννη Σπινάσα μέλη της Γραμματείας της. Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσιωτάκης.

Οι εργαζόμενοι έδωσαν υπόσχεση για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας, να ανακληθούν οι απολύσεις και να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία στο χώρο του Αεροδρομίου.