Εργαζόμενοι σρο Ερρίκος Ντυνάν Κατάληψη για δεδουλευμένα τριών μηνών

35

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» βρίσκονται οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τριών μηνών, καθώς και την εκκαθάριση του επιδόματος αδείας.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι «δεν έχει χρήματα», αποδεικνύοντας ότι και το «μοντέλο του υβριδικού νοσοκομείου» – όπως χαρακτηρίστηκε το «Ερρίκος Ντυνάν» από υπουργικά χείλη και παρουσιάστηκε ως υπόδειγμα λειτουργίας – χρεοκόπησε. Στην παγίδα της υποδειγματικής λειτουργίας πέφτει και η ηγεσία του σωματείου των εργαζομένων που με χτεσινή ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «το “Ντυνάν” μπορεί να εκπληρώσει αυτό που αναγράφεται στο καταστατικό του και να λειτουργήσει ως κοινωφελές ίδρυμα».

 

Η λύση βρίσκεται ή στην κάλυψη των αναγκών απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό (οφείλονται 15 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους, 80 εκατ. ευρώ σε τράπεζα και 125 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές) ή στη μείωση των μισθών των εργαζομένων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Ηδη προτάθηκε μείωση των αμοιβών 10-30%, εκ περιτροπής εργασία και μερική απασχόληση.

Απολύσεις στη «Γαία»

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση ήρθαν και έξι απολύσεις εργαζομένων στη μαιευτική κλινική «Γαία», που λειτούργησε στα πλαίσια του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

πηγή Ριζοσπάστης http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6623308&publDate=4/1/2012

Προηγούμενο άρθροΚρίσιμες για τα εργασιακά συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους
Επόμενο άρθροΤί θα έρθει να μας πει ο κ. Λοβέρδος;