Ζάκυνθος: Eπίσχεση εργασίας επ’ αόριστον

Σε επίσχεση εργασίας επ’ αόριστον και κλείσιμο της γραμματείας εξωτερικών ιατρείων έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου διεκδικώντας την καταβολή των εξαιρέσιμων τους για το 2011, συνολικού ύψους, περίπου 110 χιλιάδων ευρώ.

Με σημερινές δηλώσεις του στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων, Βαγγέλης Τσώλας, τόνισε ότι παρά την υπόσχεση του βουλευτή Ζακύνθου κ. Βαρβαρίγου για πληρωμή των εξαιρέσιμων, μετά τη διαβεβαίωση του αρμόδιου υφυπουργού Υγείας κ. Τιμοσίδη, δεν έγινε τίποτα

Όπως τόνισε ο κ. Τσώλας, επικοινώνησε ο ίδιος με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου και ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο ποσό για την πληρωμή των εργαζόμενων, εισπράττοντας την χαρακτηριστική απάντηση, «ότι πήρατε, πήρατε». Παράλληλα, ο σύλλογος εργαζόμενων προχωρά στην αποστολή εξώδικου στη διοίκηση του νοσοκομείου και εφόσον δεν υπάρξει πίεση για να δοθεί λύση, τότε, σύμφωνα με τον κ. Τσώλα, θα ενταθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλη επιλογή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Πρόσθεσε ακόμα ότι σημαντική εξέλιξη αποτελεί για τη λειτουργία του νέου νοσοκομείου η ηλεκτροδότησή του στις 10 Ιανουαρίου.

πηγή ert.gr http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/topikes-eidiseis/zakynthos/43189–e-.html