Ρέθυμνο: Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καλύπτει με φάρμακα το νοσοκομείο!

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις προσωπικού και φαρμάκων στο νοσοκομείο δεν είναι είδηση.

Το ότι όμως το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει φτάσει στο σημείο να τροφοδοτεί με φάρμακα το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, είναι.

Και βέβαια το Ιατρείο έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, διότι η προσφορά των ρεθυμνιωτών σε φάρμακα, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους συμπολίτες που δεν έχουν ασφάλεια και είναι οικονομικά αδύναμοι, είναι μεγάλη. Έτσι όταν χρειάζεται κάποιος ασθενής του νοσοκομείου φάρμακο που δεν υπάρχει στο φαρμακείο του ιδρύματος, μπορεί να βρεθεί μέσω Ιατρείου, όπως έχει γίνει σε αρκετές περιπτώσεις.

Πρόσφατο παράδειγμα πριν δυο μέρες μια ασθενής με λοίμωξη του αναπνευστικού που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο στο οποίο  δεν υπήρχε το φάρμακο που χρειαζόταν για την θεραπεία της, ευτυχώς όμως υπήρχε στο Ιατρείο που ανταποκρίθηκε στο αίτημα των γιατρών.

Τραγικό, από την εθελοντική προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας και τη στήριξη των πολιτών, να εξυπηρετείται το Εθνικό Σύστημα υγείας.

Τα χρέη των νοσοκομείων προς τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι ακόμη τεράστια, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις οι εταιρείες να αρνούνται να τα προμηθεύσουν με σκευάσματα. Έτσι, τα φαρμακεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μένουν χωρίς κυρίως τα ακριβά φάρμακα, αλλά όχι μόνο, ενώ όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Γιάννης Σαριδάκης, σε λίγο καιρό, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση οι ελλείψεις θα είναι σοβαρές, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία ασθενών.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό όποιος έχει φάρμακα που δεν τα χρησιμοποιεί και δεν έχουν λήξει, να τα πηγαίνει στο Ιατρείο, του οποίου βέβαια ο σκοπός είναι βασικά να εξυπηρετεί ανασφάλιστους πολίτες αλλά κατά δεύτερο λόγο μπορεί να εξυπηρετήσει όταν χρειαστεί και τις ανάγκες του νοσοκομείου. Φτάσαμε στο σημείο να φροντίζουν οι ίδιοι οι πολίτες για αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα για το κράτος.

πηγή goodnet, αναδημοσίευση από yeianet.gr http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=27265