Κέρκυρα:Επιστολή εργαζομένων στο νοσοκομείο

Με επιστολή τους προς τον διοικητή και υποδιοικητή της 6ης ΔΥΠΕ Πελλοπονήσου δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων νήσων τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας κάνουν λόγο για εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος υγείας με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι, τονίζεται στην ανακοίνωση, δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους εξαντλώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής με κόστος πολλές φορές και τη σωματική τους υγεία.

Οι ανθρώπινες ζωές δεν διαπραγματεύονται με το δημοσιονομικό κόστος και τα μνημονιακά μέτρα». Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο καταγγέλλουν επίσης σοβαρά προβλήματα από την υποστελέχωση του ιδρύματος κάνοντας ειδική αναφορά στο κλείσιμο των χειρουργικών αιθουσών και την αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων λόγω έλλειψης προσωπικού.
Επίσης μεταξύ άλλων διεκδικούν:
1/ Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού των 40 μόνιμων εργαζομένων που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας και έχουν παγώσει να προκυρηχθούν και να προσληφθούν με γρήγορες διαδικασίες .
2/ Αυτός ο αριθμός των 40 μόνιμων προσλήψεων να επαναλαμβάνεται σε βάθος 5ετίας ώστε να έρθουμε σε ανεκτά και ασφαλή επίπεδα στα επόμενα χρόνια .
3/ Άμεση πρόσληψη 60 Επικουρικών.
Παράλληλα ζητούν νέα συνάντηση με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα και να δρομολογηθούν λύσεις .

πηγή ert.gr 9-1-2012

http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/topikes-eidiseis/kerkyra/43885-2012-01-09-09-47-42.html


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.