Παραμένει ο στόχος για μείωση 150.000 στον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων

25

Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 ως το 2015, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείονται μεταξύ των άλλων και μαζικές απολύσεις, επαναβεβαιώθηκε ως «κεντρικός αριθμητικός στόχος» στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας και ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε επσίης ταυτόχρονα να «τρέξουν» οι συνταξιοδοτήσεις, που κατά εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένες φέτος, και να μειωθούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι μόνον για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών.

Εν όψει της άφιξης της τρόικας, ο Δ.Ρέππας ενημέρωσε τον Μπ.Τράα για την εφαρμογή της εφεδρείας, αποδεχόμενος ότι τα οριζόντια κριτήρια που εφαρμόσθηκαν δεν είναι ορθά κι επανέλαβε ότι δεν αποτελούν πολιτική επιλογή.

Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να εξετασθεί από κοινού η εξέλιξη της συνεργασίας με τον μηχανισμό στήριξης, ιδίως σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε λεπτομερής αναφορά στη συνεργασία με την task force για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την πορεία του σχεδίου νόμου για το επιτελικό κράτος, που αναμένεται σύντομα.

πηγή: in.gr 9-1-2012 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231145125


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.