Τρίπολη: 3 χρόνια με αναστολή ο γιατρός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών, με χαρακτήρα αναστολής, δέχθηκε σήμερα απ’ την έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τριπόλεως, ο γυναικολόγος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, που είχε προ ημερών, συλληφθεί απ’ τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως, με τις κατηγορίες για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Θυμίζουμε, ότι ο 66χρονος γυναικολόγος, είχε ζητήσει »φακελάκι» για να πραγματοποιήσει ιατρική επέμβαση σε γυναίκα της περιοχής. Το δικαστήριο, επέβαλε σήμερα στον γιατρό και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για δύο (2) χρόνια. Θεωρείται σίγουρη η έφεση από πλευράς γιατρού. Ο Ιατρικός Σύλλογος της περιοχής, θα πρέπει τώρα, να εφαρμόσει τον κώδικα δεοντολογίας και τα όσα προβλέπει η νομοθεσία (π.χ. συνεδρίαση Πειθαρχικού Οργάνου). Εν τω μεταξύ, κατόπιν εντολής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, »τρέχει» για το περιστατικό, ένορκη διοικητική εξέταση.

Στ. Ζορμπαλάς

πηγή ert.gr 9-1-2012 http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/topikes-eidiseis/tripoli/44003–3-.htmlΗ αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.