Επίσχεση εργασίας από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ

Σε γενικευμένη επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συνεχίζοντας τις κινητοποιήσει που πραγματοποιούν από τον Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα πραγματοποιούν διακομιδές μόνο με προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους για τις εκτός έδρας μετακινήσεις που τους οφείλονται από τον Μάρτιο του 2011 καθώς και τα νυχτερινά και τις αργίες που τους οφείλονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «έχοντας ενημερώσει την Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μετά την περικοπή των μισθών μας κατά 40% είναι αδύνατο να χρηματοδοτούμε εμείς το κράτος πληρώνοντας από την τσέπη μας  τα έξοδα για διακομιδές ασθενών από τα υπολειτουργούντα νοσοκομεία της επαρχίας προς το κέντρο  και  να επιβιώσουμε χωρίς να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας στην ώρα τους και με την τραγική μείωση των κονδυλίων για το ΕΚΑΒ θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών».

Προτίθενται επίσης να καταθέσουν αγωγές και επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αφού -όπως υπογραμμίζουν- ήδη έχουν δεχθεί την περικοπή των μισθών τους κατά 40%.

Μεθαύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο υγείας και πορεία.