Έως την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ

Συνεχίζουν έως την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος γιατρών του ΙΚΑ, Μιχάλης Βλασταράκος, απέδωσε προχειρότητα στην εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ, καθώς -όπως είπε- δεν είχαν καθοριστεί οι όροι και οι κανόνες λειτουργίας του νέου οργανισμού.
Σημείωσε ότι ευτέλισαν με νομοθετική πράξη την αμοιβή του γιατρού στα 6 ευρώ και επισήμανε πως πλέον οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν 15% συμμετοχή για εξετάσεις υψηλού κόστους.


Η αμοιβή των 6 ευρώ είναι εξευτελισμός για το επάγγελμα του ιατρού, δήλωσε επίσης στο ΣΚΑΪ, ο Εμμανουήλ Καλοκαιρινός, πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

πηγή skai.gr 11-1-2012 http://www.skai.gr/news/greece/article/191445/eos-tin-paraskeui-oi-kinitopoiiseis-ton-giatron-tou-ika/Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.