Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο Υπουργείο Υγείας

22

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ έξω από το Υπουργείο Υγείας, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τη Σ. Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ, υπεύθυνη για θέματα Υγείας και Χ. Κόνιαρη, μέλος της ΚΠΕ και της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας.
Σε σχετική δήλωσή της η Σ. Παπαδόγιαννη τόνισε: «Οι δραματικές εξελίξεις στο χώρο της υγείας δείχνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τη σκληρότητα αλλά και την επικινδυνότητα των ακραίων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που υλοποιούνται στη χώρα μας τα δύο τελευταία χρόνια.


Τη στιγμή που λόγω κρίσης ο κόσμος στρέφεται μαζικά στο δημόσιο σύστημα υγείας, οι αιματηρές περικοπές των δημόσιων δαπανών για την υγεία οδηγούν το ΕΣΥ σε διάλυση, περιορίζοντας την πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας και εξαθλιώνουν τους υγειονομικούς. Το κράτος στην ουσία έχει κηρύξει στάση πληρωμών στο χώρο της υγείας.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα, οι μισθοί τους έχουν μειωθεί κατά 40%, ενώ η αδιαφορία του υπουργείου υγείας για τα συσσωρευμένα προβλήματα στο ΕΚΑΒ λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού καθιστούν επισφαλή τη διακομιδή των ασθενών.
Ταυτόχρονα αυτές οι πολιτικές ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της προνοσοκομειακής φροντίδας.
Ο αγώνας των εργαζομένων στο χώρο της υγείας θα συναντηθεί με τον αγώνα του ελληνικού λαού για την ανατροπή των εφαρμοζόμενων αντικοινωνικών πολιτικών και των δυνάμεων του μνημονίου».

12/1/2012
Τμήμα Υγείας – Πρόνοιας ΣΥΝ