Και με ιδιώτες γιατρούς το …δημόσιο ΕΣΥ!

Τα σενάρια που μέχρι πριν λίγα χρόνια έμοιαζαν απλώς ως …φαντασία, φαίνεται ότι αργά και σταθερά υλοποιούνται, καθώς όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Ως πρώτο βήμα προτίθεται να προσλάβει σε δημόσια νοσοκομεία ακόμη και ιδιώτες γιατρούς.

 Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε πρόσφατες δηλώσεις του επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν προσλήψεις γιατρών το 2012, αλλά τα κενά θα καλυφθούν από μετακινήσεις ή τη χρησιμοποίηση γιατρών του ΕΟΠΠΥ!

Γεγονός που σημαίνει ότι στα δημόσια νοσοκομεία σταδιακά θα αρχίσουν να απασχολούνται και ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.

Όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Ήδη η εξέλιξη αυτή μεθοδεύεται σιωπηλά και υπογείως σε τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας (Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Πολυκλινική και Αγίων Αναργύρων), στα οποία μετακινούν γιατρούς μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δηλαδή γιατρούς που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία.

Η μετακίνηση γίνεται από τα τέως νοσοκομεία ΙΚΑ, τα οποία εκ των πραγμάτων οδεύουν σε λουκέτο».

Η εξέλιξη αυτή θα διαφοροποιήσει πλήρως το δημόσιο σύστημα καθώς εκτός από γιατρούς δύο ταχυτήτων που θα δημιουργήσει, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για κατάργηση της μονιμότητας του ιατρικού προσωπικού και στην μερική απασχόληση γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου και στο παρελθόν η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι θα έβλεπε πολύ θετικά ένα ενδεχόμενο να μπορούσε να προσλάβει …μερικώς πάντα, γιατρούς από ιδιωτικά νοσοκομεία, για να πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις.

πηγή iatropedia.gr 11-1-2012 http://iatropedia.gr/articles/read/868Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.