Ενωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού: Τρίτη 17 Ιανουαρίου – Όλοι στην Απεργία

        Η Ενωτική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 17/01. Την απεργία οργανώνουν εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, το ΠΑΜΕ, το ΕΚΑ. Μεταξύ των πρωτοβάθμιων σωματείων βρίσκονται το σωματείο εργαζομένων της ελληνικής χαλυβουργίας, το σωματείο του ALTER, της Ελευθεροτυπίας και άλλων εργασιακών χώρων που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις.

Η νέα χρονιά ξεκινά με συνέχιση και κλιμάκωση της ολομέτωπης και πρωτοφανούς επίθεσης που έχει κηρύξει η κυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας, το ελληνικό κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ στους εργαζόμενους. Συνεχίζεται η συνθήκη κοινωνικής καταστροφής η οποία έχει φέρει την ανεργία στα ύψη, έχει αποδεκατίσει τους μισθούς και τις συντάξεις, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, φέρνει το ένα χαράτσι μετά το άλλο. Πάει ακόμη να περάσει με νομοθετική ρύθμιση τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, του βασικού αλλά  του 13ου κ 14ου μισθού κ στον ιδιωτικό τομέα! Σα να μην  φτάνουν όλα αυτά απειλούν και πάλι με πτώχευση, και με πρόσχημα την υπογραφή της δανειακής σύμβασης επιβάλλουν εξοντωτική λιτότητα για πάνω από 10 χρόνια, κοινωνική ερήμωση και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ μπαίνουν στο στόχαστρο οι κατώτατοι μισθοί(!!!!!!) και τα δώρα. Η εφεδρεία έχει ήδη αποτιμηθεί ως αναποτελεσματική και ετοιμάζονται μαζικές απολύσεις, χωρίς να υπάρχει καμία συζήτηση για καμία πρόσληψη..πουθενά.

     Πέρα και μαζί με τα αντιδραστικά αυτά μέτρα, όμως, έχει γίνει εμφανής και η ολοκληρωτική απογύμνωση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος από τον οποιοδήποτε, έστω και τρύπιο, μανδύα δημοκρατίας επιχείρησαν να φορέσουν. Ο δοτός τραπεζίτης πρωθυπουργός δηλώνει απροκάλυπτα πως αν δεν συναινέσουν οι «κοινωνικοί εταίροι», δηλαδή αν δεν συμφωνήσει το πρόβατο να το φάει ο λύκος δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές. Πέρα και μαζί με την ανατροπή των μέτρων, λοιπόν, για κάθε εργαζόμενο προκύπτει ως καθήκον και η ανατροπή αυτής της μαύρης χούντας του κεφαλαίου και κάθε επίδοξου συνεχιστή της ίδιας πολιτικής.yΝα πέσουν και να τσακιστούν κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και αυτοί και τα μέτρα τους!

     Το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, παρά το γεγονός πως η γενική του συνέλευση δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί , καλεί στην απεργία. Η Ενωτική Πρωτοβουλία και  ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλούν και το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ για συνδιοργάνωση  κοινής συγκέντρωσης και πορείας. Παλεύουμε αυτή τη στάση να κρατήσει και το ΣΕΝΕ.

        Στο κάλεσμα της κοινωνικής και πολιτικής αλητείας, που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση και πολιτικό σύστημα  , για συναίνεση απαντάμε: δε θα υπακούσουμε, δε θα συναινέσουμε! Ανατρέπουμε την πολιτική της κρίσης και της πτώχευσης των εργαζομένων, συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία.

Η δική μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ είναι η αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται, η συμπαράστασή μας στον σκληρό και δίκαιο αγώνα τους, η περιφρούρηση των καταχτήσεών μας, της δουλειάς μας, των μισθών και των συντάξεών μας.

Η δική μας ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ είναι ο αγώνας για δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία, δημόσια συγκοινωνία,  κοινωνική ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές για το λαό, να μπει φραγμός στη φοροληστεία των εργαζομένων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Προσυγκέντρωση 10:30μμ Σταδίου και Σανταρόζα. Κοινή πορεία όλων των εργαζομένων!

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙA

Ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό