Π. Ν. Αλεξανδρούπολης: Έκλεισε η νευροχειρουργική κλινική

Με 4 κρεβάτια και δύο γιατρούς λειτουργούσε μέχρι τον περασμένο Μάρτιο η νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Σήμερα η διοίκηση του Νοσοκομείου ανέστειλε τη λειτουργία της. Ο λόγος; Μα δεν έμεινε κανένας γιατρός.

Τον περασμένο Μάρτιο παραιτήθηκε μια επίκουρος και τώρα παραιτήθηκε και ο διευθυντής της κλινικής. Αποτέλεσμα; Ολόκληρη η Θράκη έμεινε χωρίς νευροχειρουργική κλινική. Οι ασθενείς πρέπει να πάνε στην Καβάλα, όμως η Καβάλα δεν διαθέτει εντατική μονάδα. Έτσι σοβαρά περιστατικά θα μεταφέρονται από την Καβάλα στην εντατική της Αλεξανδρούπολης με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους ασθενείς.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης Σάββας Δευτεραίος, ο διευθυντής παραιτήθηκε γιατί πριν από λίγο καιρό συνέβη ένα περιστατικό ενδεικτικό της κατάστασης. Ο ίδιος χειρουργούσε και του ζητήθηκε να εξετάσει ένα άλλο επείγον περιστατικό, πλην όμως δεν μπορούσε γιατί ήταν στο χειρουργείο. Ο άλλος ασθενής κατέληξε και ο γιατρός μηνύθηκε από τους συγγενείς. Μετά από αυτήν την εξέλιξη παραιτήθηκε.

Μπορεί πειθαρχικά να απαλλάχθηκε των κατηγοριών, αλλά εκκρεμεί το ποινικό μέρος.

Υγεία του Μνημονίου.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ

πηγή ΑΥΓΗ 17-1-2012 http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=663702


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.