Σάββατο 22 Οκτ 2016
Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες από τα νέα νοσήλια!

Διπλασιάστηκαν οι δαπάνες από τα νέα νοσήλια!

Για μείωση δαπανών πήγαιναν αλλά ακριβώς το αντίθετο βγήκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την εφαρμογή των νέων νοσηλίων στα νοσοκομεία γνωστά και ως ΚΕΝ.

 Μπορεί ο στόχος να ήταν να μειωθούν τα έξοδα στα νοσοκομεία με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ) αλλά τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής δραματικά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το τελευταίο τρίμηνο του 2011 οπότε και είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται τα ΚΕΝ, οι δαπάνες έχουν διπλασιασθεί.

 Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς οι τιμές στις ιατρικές πράξεις αλλά και τις επεμβάσεις στα νοσοκομεία σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκαν ακόμη και κατά τρεις και τέσσερις φορές.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν τα ΚΕΝ είχαν προειδοποιήσει από την αρχή ότι το κόστος θα εκτοξευόταν καθώς οι τιμές  ήταν πολύ υψηλές σε σχέση με το παρελθόν με αποτέλεσμα το δημόσιο σύστημα να μετατρέπεται σε ένα ακριβό σύστημα και χωρίς μάλιστα να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

 Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το υπουργείο Υγείας τρέχει πλέον να κάνει διορθωτικές κινήσεις και να μειώσει τις τιμές ώστε να ανακόψει την ανοδική πορεία των δαπανών. 

 Μάλιστα πρόσφατα ο Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε και τη Γερμανία προκειμένου να συμβουλευτεί τους εκεί συναδέλφους του για τον τρόπο εφαρμογής των ΚΕΝ. 

Για τις διορθωτικές κινήσεις εκλήθησαν την τελευταία στιγμή και ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να σώσουν την κατάσταση. 

 
Δήμητρα Ευθυμιάδου

πηγή iatropedia.gr http://www.iatropedia.gr/articles/read/926


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.