Μετά από 26 ημέρες ανεστάλη η επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Μετά από 26 ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αποφάσισαν να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας, αφού έλαβαν νέες διαβεβαιώσεις από τον διοικητή, κ. Γιάννη Κομιώτη, ότι τα εξαιρέσιμα που τους οφείλονται θα δοθούν έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.
Χθες το πρωί, το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν δεν υλοποιηθούν ούτε και αυτή τη φορά οι υποσχέσεις, θα ακολουθήσουν νέες κινητοποιήσεις που θα έχουν σχέση με το νέο νοσοκομείο.


“Ο απεργιακός αγώνας μας ξεκίνησε από τις 22 Δεκεμβρίου και όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος μας συμπαραστάθηκε. Στην τελευταία γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε, το “παρών” έδωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιάννης Κομιώτης, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουμε την επίσχεση εργασίας και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας θα μας εξοφλήσει τα εξαιρέσιμα του 2011 (πρόκειται για τους τελευταίους 4 μήνες), έως τις 31 Ιανουαρίου. Είμαστε άνθρωποι που δεν θέλουμε να δημιουργούμε προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, γιατί είναι ένας ευαίσθητος χώρος τον οποίο επισκέπτονται ασθενείς. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αναστείλουμε προσωρινά την επίσχεση εργασίας, δίνοντας ένα περιθώριο 20 ημερών τόσο στον διοικητή, όσο και στον Υπουργό Υγείας, στους οποίους έχουμε αποστείλει και εξώδικο. Θα περιμένουμε να γίνουν πράξεις τα λόγια τους. Από ΄δω και πέρα, θα λειτουργεί κανονικά τόσο το γραφείο κίνησης, όσο και η γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων.

πηγή Ημέρα Ζακύνθου 19-1-2012