Παπαγεωργίου – Κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Η παραχώρηση τμημάτων και τομέων των Νοσοκομείων είναι μια πραγματικότητα που όμως στις σημερινές συνθήκες της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και των μηδενικών προσλήψεων παίρνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καταγγέλλει τις αποφάσεις της Διοίκησης να παραχωρήσει ουσιαστικά την Τεχνική υπηρεσία σε ιδιώτες.

Για αυτό προχωρά σε έκτακτη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και σε κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες (Στάση εργασίας την Τετάρτη 25/1 και παράσταση διαμαρτυρίας της Πέμπτη 26/1.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου

» Η καθημερινότητά μας μετατρέπεται σε εφιάλτη!
Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Νοσοκομείου εφαρμόζοντας τις γενικότερες πολιτικές, φροντίζουν να μας το υπενθυμίζουν, συνεχίζοντας την ανελέητη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, εναρμονίζοντας τις αποφάσεις τους με το συνεχή καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων και νόμων.
Προλειαίνουν το έδαφος για το τι στοχεύουν να εφαρμόσουν συνεπικουρούμενοι και από τον νέο Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.
Εδώ και καιρό στο στόχαστρο βρίσκεται η Τεχνική Υπηρεσία. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση των εργασιών της Τεχνικής Υπηρεσίας σε εργολάβο δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι ένας από τους κρίκους της αλυσίδας επιπλέον ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου. Οι ενέργειες της Διοίκησης για εκφοβισμό και τρομοκράτηση των εργαζομένων την προηγούμενη Άνοιξη είχαν ως στόχο να προλειάνουν το έδαφος για αυτό που θα επακολουθούσε. Τότε αυτές οι κινήσεις βρήκαν σθεναρή απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων και από τη Διοίκηση του Σωματείου μας. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
Το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων σε σχετική του Συνεδρίαση σχετικά με την υπόθεση εκχώρησης των εργασιών της τεχνικής υπηρεσίας σε ιδιώτη επισημαίνει τα εξής:
Η εκχώρηση λειτουργιών του νοσοκομείου και στη προκειμένη περίπτωση διαφόρων τεχνικών εργασιών σε ιδιώτες μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, καθώς και σε αυτόν τον τομέα πάγια θέση μας είναι η ύπαρξη πλήρους στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό.
• Απαιτούμε την άμεση απόσυρση και κατάργηση του συγκεκριμένου διαγωνισμού
• Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επιπλέον ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου
• Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 23/1 στις 12.30μμ
• Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 25/1 7πμ-10πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου στις 8.30πμ
• Την Πέμπτη 26/1 (ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. του νοσοκομείου) στις 14.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διοίκησης (Πρωτόκολλο)
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ; »