Γιατροί με ιδιωτικά ιατρεία στο ΕΣΥ

32

Στην περίοδο της τρόικας και της οικονομικής κρίσης έγινε και αυτό: γιατροί δύο ταχυτήτων στα δημόσια νοσοκομεία. 

 Από τη μία «κουρεύονται» οι μισθοί των γιατρών που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα και από την άλλη βάζουν από την πίσω πόρτα γιατρούς του ΙΚΑ που όμως εργάζονται επί σειρά ετών υπό διαφορετικό καθεστώς και έχουν το δικαίωμα να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. 

 Πως μπορούν να συμβαδίσουν οι γιατροί των δύο κατηγοριών; Άγνωσται αι βουλαί του …Ανδρέα. 

Και επειδή στις μέρες μας τέτοια ζητήματα δύο ταχυτήτων δεν περνούν πια απαρατήρητα η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) απέστειλε εξώδικα στον υπουργό Υγείας και τους Διοικητές Νοσοκομείων στα οποία συγχωνεύτηκαν νοσηλευτικές μονάδες του ΙΚΑ.

 Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας: «αντικείμενο των εξωδίκων είναι οι μετακινήσεις γιατρών που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία σε Κλινικές ΕΣΥ όπου εργάζονται γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η απονομή βαθμών καθώς και ζητήματα που αφορούν στις μετακινήσεις ειδικευομένων».

 Εκτός αυτού όμως οι νοσοκομειακοί γιατροί διαπιστώνουν λαθροχειρία στη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης σε ΦΕΚ, καθώς διαφέρει από το αρχικό κείμενο που εστάλη στα Νοσοκομεία.

 Στο εξώδικο προς τον υπουργό Υγείας τονίζεται:

«Σας Καλούμε να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα και να μη επιτρέψετε στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων υποδοχής την ανάληψη πρωτοβουλιών, με την έκδοση διοικητικών πράξεων μετακίνησης, τοποθέτησης, ένταξης αλλά και βαθμολογικής κατάταξης μόνιμου και με Σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ιατρικού προσωπικού από τα πρώην Νοσοκομεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που πλήττουν τα έννομα συμφέροντα των Ιατρών του Ε.Σ.Υ., άλλως,

 Σας Δηλώνουμε απερίφραστα και άνευ ετέρου, ότι θα προχωρήσει προσφυγή ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων για τη προστασία των θιγόμενων Ιατρών Ε.Σ.Υ.».

πηγή iatropedia.gr 24-1-2012