Εικόνες »κατοχής» στο Σύνταγμα

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σκηνές που θυμίζουν άλλες εποχές διαδραματίζονται από το πρωί στην πλατεία Συντάγματος! Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (25/1) για να προμηθευτούν λαχανικά που αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν αγρότες από τη Βοιωτία. Έτσι, το Σύνταγμα έχει μετατραπεί από νωρίς σε μια μεγάλη δωρεάν λαϊκή αγορά! 

Παρά την αρχική έκπληξη και διστακτικότητα των πολιτών, γρήγορα άρχισαν να σχηματίζονται μεγάλες ουρές, μόλις έγινε γνωστό ότι τα προϊόντα διανέμονταν δωρεάν. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι, όσο κι αν διάφοροι πολιτικοί κύκλοι προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, οι εικόνες “Κατοχής” και το φάσμα της πείνας και της εξαθλίωσης είναι πλέον ορατή και καθημερινή πραγματικότητα για ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Αν, σε άλλες περιόδους, το περιορισμένο βαλάντιο των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να επέτρεπε την αγορά αγροτικών προϊόντων, πλέον ακόμα και οι πατάτες και τα κρεμμύδια θεωρούνται “πολυτέλεια”, εξαιτίας της τρομακτικής – “μνημονιακής κατασκευής” – συρρίκνωσης του εισοδήματος τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι αγρότες αποφάσισαν να μοιράσουν 20 τόνους (!) λαχανικά, ενώ θα παραχωρήσουν και τρεις τόνους προϊόντα στο Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να ανακουφίσουν τους χιλιάδες άστεγους της Πρωτεύουσας.

Αυτή η κίνηση των αγροτών έρχεται σαν μια πράξη διαμαρτυρίας ενάντια στις συκοφαντικές – όπως λένε οι ίδιοι – αναφορές που μιλούν για επικίνδυνα μέταλλα και άλλες ουσίες στα προϊόντα της περιοχής. Μαζί με τα προϊόντα τους, οι αγρότες μοιράζουν στους πολίτες και τα πιστοποιητικά του υπουργείου που τεκμηριώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή για κατανάλωση.

πηγή iskra.gr 25-1-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.