Επιστολή Αυτόνομης Παρέμβασης στο προεδρείο της ΓΣΕΕ – Κηρύξτε απεργία στις 9 Φλεβάρη

25
1ap

Τα μέλη της Διοίκησης της Αυτόνομης Παρέμβασης στη ΓΣΕΕ απέστειλαν επιστολή στο προεδρείο της ΓΣΕΕ σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου με την οποία ζητούν να μην συμμετέχει η ΓΣΕΕ στο “διάλογο” με τους εργοδότες. Στην επιστολή ζητείται η άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΓΣΕΕ προκειμένου να οργανωθούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα και κηρυχτεί γενική απεργία στις 9 Φλεβάρη.

Ακολουθεί η επιστολή των 3 μελών της Διοίκησης της Αυτόνομης Παρέμβασης στη ΓΣΕΕ

Αθήνα 25-1-2012

Προς:

Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι,

Σε συντονισμό, η κυβέρνηση και οι εργοδότες και πάντα με την επίκληση των αξιώσεων της τρόικας και σε αυτή την περίοδο, απαιτούν την περαιτέρω υποβάθμιση των αμοιβών, της ανατροπής των επικουρικών συντάξεων, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της θεσμικής κατοχύρωσης των εργασιακών σχέσεων.

Με μια μεθοδευμένη ιδεολογική επίθεση θέτουν ψευδεπίγραφα διλλήματα για την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, τρομοκρατώντας και ενοχοποιώντας τους εργαζόμε-νους.

Η Κυβέρνηση έχοντας διαμορφώσει σε νομοθετικό επίπεδο όλα εκείνα τα εργαλεία αποδόμησης των κλαδικών συμβάσεων, έχει παραδώσει τη σκυτάλη στους εργοδότες, οι οποίοι πια και με γενικευμένο τρόπο κάνουν χρήση αυτών των εργαλείων, οδηγώντας τους μισθούς σε συνεχείς μειώσεις.

Σήμερα απαιτούν συρρίκνωση του κατώτερου μισθού, ψαλίδισμα του 13ου και 14ου, διάλυση των συμβάσεων και αυτής της ΕΣΣΕ με το πάγωμα των τριετιών και μη εφαρμογή της μικρής αύξησης που έχει υπογραφεί. Νέα ακόμη πιο επώδυνη νομοθετική ρύθμιση έχει θέσει στην ημερήσια διάταξη κυβέρνηση και τρόικα που ισοπεδώνει τη λειτουργία των συμβάσεων. Με αυτή τη ρύθμιση επιδιώκει την κατάργηση της μετενέργειας των συμβάσεων, που αποτελεί, ακόμα και σήμερα, ένα ανάχωμα για τους εργαζόμενους, που βιώνουν την κατάρρευση της θεσμικής προστασίας που είχαμε κατακτήσει.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε άμεσα τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ με θέμα την απάντηση του εργατικού κινήματος στις πολλαπλές προκλήσεις τους. Άλλωστε έχει παρέλθει το εύλογο χρονικό διάστημα, που αποφάσισε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τη συγκεκριμενοποίηση απεργιακής κινητοποίησης από την Εκτελεστική Γραμματεία.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι επίσης αναγκαία, η πραγματοποίηση, εντός των επομένων ημερών, σύσκεψης της Συνομοσπονδίας με τις κλαδικές ομοσπονδίες και τα σωματεία για τον συντονισμό δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος, που πέραν των αγωνιστικών δράσεων μπορούν να περιλαμβάνουν και μια σειρά από παράλληλες δράσεις όπως: ενημέρωση συνδικάτων, καμπάνια για την υπεράσπιση των συμβάσεων, δημιουργία ευρύτερου μετώπου με επιστήμονες, πανεπιστη-μιακούς κλπ .

Η αποκοπή της ΓΣΕΕ από τη μάχη που δίνουν τα σωματεία και οι ομοσπονδίες για τη διαφύλαξη των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων τείνει, να διαμορφώσει μια ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση του ρόλου της.

Η οργανωμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν αντιμετωπίζεται με διάλογο και επίκληση στην υπευθυνότητα των εργοδοτών, πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να περιμένουμε θετικά για τους εργαζόμενους αποτελέσματα από τις θέσεις που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, η Ν. Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ στη διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση, που φαίνεται ότι ουσιαστικά κλειδώνει με τη συμφωνία για το PSI. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα προτείνουμε άμεση να είναι η αντίδραση με απεργιακή κινητοποίηση πριν τη συμφωνία για το PSI την Πέμπτη 9/12.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνεδρίαση και εάν υπάρχει συμφωνία εμείς προτείνουμε να είναι κοινή ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προκειμένου:

1. Να αποφασιστεί η μέρα Γενικής Απεργίας

2. Να εκπονηθεί ένα σχέδιο πολλαπλών μορφών και επιπέδων πάλης, εντός των οποίων θα βάζει σε κίνηση όλο και μεγαλύτερα τμήματα των εργαζομέ-νων απέναντι στις νέες και καταιγιστικές εξελίξεις που δρομολογούνται.


Για την Αυτόνομη Παρέμβαση


Θάνος Βασιλόπουλος

Ζώης Πεπές

Γιώργος Γαβρίλης