Καμπανάκι κινδύνου για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Επιστολή στον υπουργό Υγείας, με αφορμή τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, και που το οδηγούν καθημερινά ένα βήμα πριν από το λουκέτο, έστειλε χθες η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι «η διοίκηση του Κέντρου μας σας ενημερώνει σχετικά με τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νομό μας, προβλήματα που κατ’ επανάληψη έχουν υποβληθεί στους αρμοδίους.

Σε ένα νομό των 86.000 μόνιμων κατοίκων, με 5.500 περίπου φοιτητές, με πλήθος ανασφάλιστων αλλοδαπών και με χιλιάδες επισκέπτες (τουρίστες) κάθε καλοκαίρι, λειτουργεί ένα και μοναδικό νοσοκομείο.

Με οργή και αγανάκτηση αλλά και με έντονο προβληματισμό, παρακολουθούμε ότι τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο Ρεθύμνου υποβαθμίζεται κάθε μέρα. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν χτυπήσει από καιρό το καμπανάκι του κινδύνου για την κατάσταση αυτή.
Έχουμε όλοι ευθύνη και υποχρέωση να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε το νοσοκομείο μας. Δικαιούμαστε αξιοπρεπή νοσηλεία και στον τόπο μας, και όχι να τρέχουμε στους διπλανούς μας νομούς, που λόγω περικοπών σε αυτούς γίνεται περικοπή των εξόδων για εφημερίες κατά 7,5%, ενώ για μας στο Ρέθυμνο είναι της τάξης του 20%.

Αυτά έχουν συνέπεια το Νοσοκομείο Ρεθύμνου να μην μπορεί να λειτουργεί ουσιαστικά το απόγευμα και τα σαββατοκύριακα και εκτός αυτού, όπως έχουμε ενημερωθεί, πολύ σύντομα λήγει η σύμβαση πλήθους προσωπικού, που είναι σίγουρο ότι δε θα αντικατασταθεί.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου είναι αγανακτισμένοι και θυμωμένοι για την κατάσταση αυτή και απαιτούν από το κράτος και από την περιφερειακή και τοπική διοίκηση να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την άμεση στελέχωση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρεθύμνου».

πηγή Νέα Κρήτη 26-1-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.