Παπαγεωργίου Κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Αντίθετοι στην εκχώρηση των εργασιών της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου σε ιδιώτη, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Η προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση των εργασιών της τεχνικής υπηρεσίας σε εργολάβο, έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, οι οποίοι τη θεωρούν ως «έναν από τους κρίκους της αλυσίδας επιπλέον ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το Σωματείο Εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη (7- 10 το πρωί) και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου στις 8.30. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της διοίκησης, στις 14.30.

«Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του νοσοκομείου συνεχίζουν την ανελέητη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, εναρμονίζοντας τις αποφάσεις τους με το συνεχή καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων και νόμων», είπε στον «Aγγελιοφόρο» ο Παναγιώτης Τουχτίδης, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία).

Έκτακτη συνέλευση

Χθες, οι εργαζόμενοι έκαναν έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα εκχώρησης των εργασιών της τεχνικής υπηρεσίας σε ιδιώτη. Όπως είπαν, οι υπηρεσίες της καθαριότητας, της σίτισης, της φύλαξης και της συντήρησης των κήπων έχουν εκχωρηθεί ήδη σε ιδιώτες.

Επιπλέον, σημείωσαν ότι τμηματικά γίνεται εκχώρηση εργασιών της τεχνικής υπηρεσίας σε ιδιώτες, αλλά επιχειρείται πλέον n συνεργασία με τεχνική εταιρία-εργολάβο ώστε το προσωπικό του νοσοκομείου να εργάζεται μόνον αργίες, απογεύματα και νύχτες και ο κύριος όγκος των εργασιών να καλύπτεται από την τεχνική εταιρία. «Η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου χωλαίνει, καθώς απασχολεί μόνο 30 άτομα. Με το νέο κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, μπορεί να προβλεφθεί ενίσχυση της υπηρεσίας. Επιπλέον, προκύπτουν ερωτηματικά για το υψηλό κόστος, 860.000 ευρώ το χρόνο, που προβλέπει ο διαγωνισμός. Πάγια θέση μας είναι n ύπαρξη πλήρους στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα και να καταργηθεί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επιπλέον ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου», πρόσθεσε ο κ. Τουχτίδης.

πηγή iatrikostypos.com – ΑγγελειοφόροςΗ αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.