Ράβε – ξήλωνε για να ”μπαλωθούν” τα κενά

27

Μετά και την εμπειρία του Νοσοκομείου Ρόδου γίνεται πλέον φανερό ότι τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία οδεύουν άμεσα προς κλείσιμο ή περιορίζονται σε δομές Κέντρου Υγείας ή Τμήματα Επειγόντων περιορισμένης εμβέλειας και μεγάλης επικινδυνότητας.

Όπως καταγράφει παραστατικά η Ενωση Γιατρών Ηπείρου παιδίατρος από την Παιδιατρική κλινική του ΓΝ Λευκάδας μετακινείται στη ΜΕΘ Παίδων στην Πάτρα (όπου η κρίση επιμελητή Β΄ έχει ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο 2011, αλλά δεν έχει υπογραφεί η πρόσληψη). Το κενό της Λευκάδας καλύπτουν οι ειδικευμένοι γιατροί ΕΣΥ της Παιδιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα οι παιδίατροι κάλυπταν και εφημερίες του ΓΝ Χατζηκώστα, οι οποίες είναι σταθερά απλήρωτες !

Νεφρολόγος του ΓΝ- ΚΥ Φιλιατών μετακινείται στο ΓΝ Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάργηση η 3η βάρδια αιμοκάθαρσης.

Ακτινολόγος του ΠΝ Ιωαννίνων μετακινείται για εφημερίες στο ΓΝ –ΚΥ Φιλιατών. Απόσπαση στο ίδιο νοσοκομείο γυναικολόγου.

Αίτημα του ΓΝ Φιλιατών προς το ΠΝ Ιωαννίνων για απόσπαση βιοπαθολόγου, χειρουργού, παθολόγου και ακτινολόγου για τη λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων.

Οι μετακινήσεις αυτές δεν αφορούν κάλυψη εκτάκτων αναγκών των νοσοκομείων (πχ λόγω άδειας ή ασθένειας του προσωπικού), αλλά πάγιες ανάγκες λειτουργίας των κλινικών που η χρόνια εγκατάλειψή τους από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η ελέω «μνημονίου» εντολή του κ. Λοβέρδου για μη διορισμούς πλέον ιατρών στα νοσοκομεία έχουν φέρει σε απελπιστική κατάσταση.

πηγή ygeianet.gr 27-1-2012