Ρόδος Ανενεργό το μικροβιολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα, εκτός από το Νοσοκομείο μας, αντιμετωπίζει και το ΙΚΑ. Τις τελευταίες μέρες δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται αλλά και παράλληλα να επιβαρύνονται οικονομικά, αφού αναγκάζονται να εξυπηρετούνται από ιδιωτικά εργαστήρια.
Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ζήτησαν την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Χθες το πρωί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ρόδου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ, αλλά και με τον διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας από τους οποίους ενημερώθηκε σχετικά. Το πρόβλημα εστιάζεται στην αδυναμία του ΙΚΑ να προμηθευτεί το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, καθώς και στη συντήρηση των μηχανημάτων, τα οποία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Σάββα Χατζησάββα χθες το πρωί στο ΙΚΑ εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου.
Επίσκεψη στο ΙΚΑ πραγματοποίησε την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, Σ. Χατζησάββας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ Νομού Δωδεκανήσου, Δ. Σακαλή, από τον οποίο ενημερώθηκε για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο μικροβιολογικό του ΙΚΑ, το οποίο τις τελευταίες μέρες ουσιαστικά δεν λειτουργεί.
Το πρόβλημα εστιάστηκε στην αδυναμία του ΙΚΑ μετά τη σύσταση του ΕΟΠΥ να προμηθευθεί το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, καθώς και να συντηρήσει τα μηχανήματα που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας. Αποτέλεσμα του παραπάνω προβλήματος είναι το να μην μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν στο ΙΚΑ για τις μικροβιολογικές τους εξετάσεις και να παραπέμπονται στην EUROMEDICA, η οποία έχει σύμβαση με το ΙΚΑ, αλλά στην οποία θα πρέπει να πληρώνουν συμμετοχή 15% επί του κρατικού τιμολογίου. Το πρόβλημα διογκώνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι και το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, λόγω των γνωστών προβλημάτων λειτουργίας του.
Σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι πλήττονται από τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, είναι απαράδεκτο να υπολειτουργεί το μικροβιολογικό του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να αναγκάζονται να προσφεύγουν στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΚΡ συναντήθηκε και με τον Διευθυντή της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ, κ. Γ. Συμεωνίδη, ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω και ενημέρωσε τον κ. Χατζησάββα για τις ενέργειες που έκανε προς τον ΕΟΠΥ, από τις οποίες όμως δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα.
Το ΕΚΡ καταγγέλλει την πολιτική, η οποία μέσω του ΕΟΠΥ οδηγεί στη διάλυση της Α΄βάθμιας περίθαλψης, που μέχρι τώρα παρείχαν τα ασφαλιστικά ταμεία και για την οποία οι εργαζόμενοι έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές. Η πολιτική αυτή έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα υγείας, πληρώνοντας από τη τσέπη τους τις υγειονομικές υπηρεσίες, που θα έπρεπε να τους παρέχουν δωρεάν τα ταμεία τους.
Ζητούμε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥ να δώσει λύση στο πρόβλημα των προμηθειών που έχει δημιουργηθεί, ώστε να λειτουργήσει πλήρως το μικροβιολογικό του ΙΚΑ Ρόδου».