Σήμερα δίνουμε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις

’Τσουνάμι’’ κινητοποιήσεων σαρώνει το χώρο της Υγείας και τα νοσοκομεία. Ήδη ένα μετά το άλλο τα Νοσοκομεία μπαίνουν στο χορό των κινητοποιήσεων.

Είχαμε πει ότι η σπίθα που άναψε με την κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου δεν μπορεί να σβήσει. Θα σαρώσει με την δυναμική που αποκτά, συμβιβαστικές λογικές, θα φτάσει μακριά, θα βάλει σε κίνηση όλο το χώρο της Υγείας και όχι μόνο…

Ήδη σε αρκετά σωματεία πραγματοποιούνται μαζικές γενικές συνελεύσεις για την προετοιμασία της κινητοποίησης της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου.

Ενδεικτικά ακολουθούν από το διαδίκτυο αναφορές για δράσεις και κινητοποιήσεις που έγιναν σήμερα Δευτέρα 30 Φεβρουαρίου ή αυτές που προγραμματίζονται για αύριο Τρίτη.

 
 Πανεπιστημιακό Πάτρας

Ημέρα κινητοποίησης είναι και η αυριανή (Τρίτη) για τους εργαζομένους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις, τσεκουρώνει το μισθό. Την Παρασκευή ημέρα πληρωμής με βάση τα όσα προβλέπει το νέο μισθολόγιο, εργαζόμενοι είτε δεν πήραν για 15νθημερο ούτε ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε έλαβαν το πενιχρό ποσό των 10 και 17 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο στις 8 το πρωί εργαζόμενοι αναμένεται να αποκλείσουν το γραφείο κίνησης προκειμένου οι ασθενείς να μην πληρώσουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, ενώ στη συνέχεια, στις 10 π.μ. θα συγκεντρωθούν έξω από το γραφείο της Διοίκησης, για να προχωρήσουν μετά σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΕΙΝΑ.

www.thebest.gr/

Ευαγγελισμός

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν, μέσα στην εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός’.

Όπως ανακοινώθηκε από τη συντονιστική επιτροπή αγώνα, από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν:

 • Καθημερινές συγκεντρώσεις στα επείγοντα (στις 8 το πρωί), μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων και των ταμείων για τη μη καταβολή του ‘πεντάευρου’.
 • Καθημερινό μοίρασμα ανακοίνωσης προς τους πολίτες, στο νοσοκομείο και το μετρό.
 • Διαδήλωση στη Β. Σοφίας – Κηφισίας και Αλεξάνδρας, σε συντονισμό με τα γειτονικά νοσοκομεία (ΝΙΜΤΣ, ‘Αλεξάνδρα’, ‘Αρεταίειο’, ‘Αιγινήτειο’) την Τρίτη.
 • Συγκέντρωση στις 8 το πρωί στα επείγοντα και διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης.
 • Συντονιστική συνέλευση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου μετά από τη διαδήλωση.

Το Σάββατο, πραγματοποίησαν συμβολικό κλείσιμο (8 έως 10 το πρωί) της γενικής εφημερίας, με διαλογή των περιστατικών μεριμνώντας για την ασφάλεια των ασθενών.
 
Αιτήματα

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

 • Απόσυρση του ενιαίου μισθολογίου που συνδέει μισθούς – παραγωγικότητα.
 • Καμία περικοπή ωρών – άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
 • Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
 • Καμία εφεδρεία – καμία απόλυση εργαζόμενου.
 • Αρνούνται την αποδόμηση των βαρέων και ανθυγιεινών, ένταξη όλων των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
 • Αρνούνται, επίσης, το κλείσιμο – συγχώνευση νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και πολυϊατρείων.
 • Ζητούν δωρεάν σίτιση στο νοσοκομείο για όλους τους εργαζόμενους και εξασφάλιση δωρεάν στέγασης σε όσους εργαζόμενους το έχουν ανάγκη.
 • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία.

Ηράκλειο

Οι εργαζόμενοι κάνουν πράξη την προειδοποίηση τους και ξεκινούν επίσχεση εργασίας, ζητώντας τα 830.000 ευρώ που τους χρωστάει το κράτος για τους τελευταίους μήνες του 2011! Αναβάλλονται χειρουργεία, αγανακτούν οι ασθενείς!

Μετά τις προειδοποιητικές ..βολές του προσωπικού των νοσοκομείων, έρχονται οι κινητοποιήσεις διαρκείας, τις οποίες αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο και αναμένεται να αποφασίσουν αύριο και οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ.

Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι προγραμματισμένα χειρουργεία και εξετάσεις να αναβληθούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών! Πάντως για τα επείγοντα περιστατικά δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα, σύμφωνα με τους γιατρούς.

http://www.creteplus.gr

Παπαγεωργίου

Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν στις 12.30 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» διαμαρτυρόμενοι στο σχέδιο παραχώρησης των τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου σε ιδιώτες.

Η σημερινή στάση γίνεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Παπαγεωργίου» δεσμεύτηκε να συναντηθεί τόσο με τους υπαλλήλους στην τεχνική υπηρεσία όσο και με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων για να συζητήσουν το θέμα.

http://www.newpost.gr

Κρήτη

Διαμαρτύρονται για το νέο μισθολόγιο – Κατάληψη στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου – Γενικές Συνελεύσεις σήμερα και αύριο για τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο.

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εξαιτίας του νέου μισθολογίου, που λεηλατεί το εισόδημά τους, αφήνοντάς τους λίγα ευρώ για να περάσουν το μήνα, καθώς μεγάλα ποσά παρακρατούνται αναδρομικά.

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν, σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο, με τη συμμετοχή και εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τις επόμενες κινητοποιήσεις τους. Το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται, μέχρι στιγμής, να είναι η επίσχεση εργασίας.

Εν τω μεταξύ, όμοια γενική συνέλευση έχει προγραμματιστεί για αύριο στο ΠΑΓΝΗ, ενώ για να συμμετάσχουν στη γ.σ. οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 13.00 μετά το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους που αφορούν σε υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες από το 2011, ενώ ζητούν αύξηση των κονδυλίων που έχουν ήδη περικοπεί κατά 40%!

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι με βάση αυτή την περικοπή τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Κατάληψη στο Λασίθι

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου πραγματοποίησαν από τις 11.00 το πρώι ως τις 13.00 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, μέλη του Εργατικού Κέντρου και της ΕΛΜΕ.

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Ν.Καστρινάκη, στον οποίο επέδωσαν και σχετικό ψήφισμα. Από την πλευρά του ο κ.Καστρινάκης εξέφρασε τη στήριξή τους για τα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματά τους.

http://www.tsantiri.gr

Τζάνειο

Ανοιχτή γενική συνέλευση στην πύλη του Τζανείου πραγματοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό για να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα για το ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, όπως λένε χαρακτηριστικά οι νοσηλευτές.

Την Πέμπτη προγραμματίζουν κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας. Την ίδια μέρα το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας και δεν θα πραγματοποιηθούν τακτικά περιστατικά στο χειρουργείο.
«Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν ελεημοσύνη από κανέναν ζητάμε να ανταμειβόμαστε αξιοπρεπώς και όχι με μισθούς πείνας. Το ποτήρι ξεχείλισε θέλουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν για να τα δώσουν στους τοκογλύφους των τραπεζών».

http://www.enpeiraiei.gr


Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Οι νέες δραματικές μειώσεις στους μισθούς εξ’ αιτίας της εφαρμογής του νέου μισθολόγιου – φτωχολόγιου μας οδηγούν σε αδιέξοδα. Επιπλέον μας επιβάλλονται άδικα νέα χαράτσια, ενώ την ίδια ώρα καθυστερούν αδικαιολόγητα η πληρωμή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών και των εφημεριών και ο εμπαιγμός για την ένταξη των Υγειονομικών στα ΒΑΕ συνεχίζεται. Καταγγέλλουμε την πολιτική της εξαθλίωσης που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, το ΔΝΤ μαζί με την τρόικα  και την ΕΚΤ και είμαστε αποφασισμένοι με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα ασθενών και εργαζομένων, παρά τις αντίξοες συνθήκες που εργαζόμαστε για να κρατήσουμε όρθια τα Δημόσια Νοσοκομεία.   

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
1)Ανατροπή μισθολογίου που συνδέει μισθούς –παραγωγικότητα, με αυξήσεις στους μισθούς/συντάξεις. Δώστε πίσω τα κλεμμένα (εισφορές – χαράτσια).
2)Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή δουλειά για όλους – κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας (ιδιωτικά συνεργεία κτλ). Στελέχωση όλων των υπηρεσιών με ιατρικό, νοσηλευτικό, Β. Θαλάμου, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό στα εργαστήρια, Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, στήριξη με προσωπικό των Μαγειρείων και της σίτισης των ασθενών με τραπεζοκόμες.
3)Άμεση Ένταξη των Υγειονομικών στα Β.Α.Ε και  καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.
4)Καμιά περικοπή-άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών! Επαρκή χρηματοδότηση για το 2012 για ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης..
5)Δωρεάν σίτιση των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
6)Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
7)ΟΧΙ στο κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων. Καμία μείωση κλινών και οργανικών θέσεων.
8)Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους, ανασφάλιστους.
9)Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!
10)Ολοκλήρωση καταστάσεων και αποστολή των Δικαστικών εφετειακών αποφάσεων των 100.000δρχ στο Υπουργείο για έγκριση και εκταμίευση για την πληρωμή των εργαζομένων.  
Η Γενική Συνέλευση με απόφαση της,
– εκφράζει την αλληλεγγύη των εργαζομένων στους συναδέλφους της Διοικητικής Υπηρεσίας και καταγγέλλει την πρόεδρο του Νοσοκομείου για τις προσβλητικές συμπεριφορές, την τρομοκρατία και τις απειλές  για πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους. Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές αυτές είναι προσβολή για όλους τους εργαζομένους και απαιτούμε την διασφάλιση της αξιοπρέπειας αυτών
– συμμετέχει στην πρωτοβουλία συντονισμού των Νοσοκομείων της Αθήνας. Στάση εργασίας 10.00πμ – 3.00μμ. την Πέμπτη 2 Φλεβάρη και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10:30 π.μ. – – απαιτεί από την ΠΟΕΔΗΝ να συντονίσει τους αγώνες και από την ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ κοινό αγώνα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα με κινητοποιήσεις και κλιμάκωση των αγώνων μας.

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΘΥΡΩΡΕΙΟ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Για το Δ.Σ του Σωματείου
Ο Πρόεδρος
Παναρέτου Λευτέρης    

 

Η Γενική Γραμματέας
Αλατσάκη Λαμπρινή

Γενικό Κρατικό της Αθήνας (Γενηματάς)

Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 31-1-2012 οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συμμετοχή στη κινητοποίηση στις 2 Φλεβάρη και την συγκέντρωση έξω από το Υπ Υγείας.

Λαϊκό

Μαζική Γενική Συνέλευση έγινε σήμερα στο Νοσοκομείο Λαϊκο.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν συμμετοχή στην κινητοποίηση των Σωματείων στην οποία καλεί και η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 2 Φλεβάρη, καθώς και την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Ρέθυμνο

Στάση εργασίας έχουν όλοι οι Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου στις 2 Φλεβάρη, από τις 12 και μέχρι λήξης του ωραρίου για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί, κατά την σύσκεψη φορέων για το νοσοκομείο Ρεθύμνου και την πρωτοβάθμια υγεία, στην Νομαρχία Ρεθύμνου.