Αποφασισμένοι να αγωνιστούν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Αποκατάστασης ενάντια στη συρρίκνωση

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ) πραγματοποίησαν σήμερα μαζική γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασης στην προσπάθεια της Διοίκησης του ΚΑΤ να συρρικνώσει υπηρεσίες του Κέντρου.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση επιχειρεί να μεταφέρει το προσωπικό του μικροβιολογικού εραστηρίου από το ΕΚΑ στο ΚΑΤ και να κλείσει το εργαστήριο του κέντρου. Αυτό βέβαια είναι η αρχή, προκειμένου και άλλες υπηρεσίες του κέντρου να κλείσουν με αποτέλεσμα το ΚΕΑ που έχει ιστορία δεκαετιών να οδηγηθεί στον αφανισμό.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κάνουν σήμερα παρέμβαση στο ΔΣ του Νοσοκομείου ΚΑΤ και να δηλώσουν την απόφασή τους να αγωνιστούν ενάντια στην συρρίκνωση των υπηρεσιών του κέντρου. Ταυτόχρονα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το ζήτημα, να συντονιστούν με τους φορείς των χρηστών και να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν παρθούν πίσω αυτοί οι σχεδιασμοί.

Είναι προφανές, ότι το Υπ Υγείας κα οι Διοικήσεις ότι με όχημα την διασύνδεση των νοσοκομείων και τη δυνατότατα για μετακινήσεις προσωπικού, επιχειρούν τον περιορισμό και το κλείσιμο δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, στο όνομα της μείωσης του κόστους. Οι συνέπειες αυτών των επιλογών βέβαια θα τις πληρώσουν οι πολίτες και στην προκειμένη περίπτωση οι ανάπηροι που εξυπηρετούνται από το Κέντρο.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΕΚΑ

Τέλος την αντίθεσή της σε αυτούς του σχεδιασμούς εκφράζει με δήλωσή της η υπέυθυνη για θέματα υγείας του Συνασπισμού Σόφη Παπαδόγιανη

Στην δηλωσή της τονίζει ότι η μεταφορά εργαστηριών του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων (πρώην ΕΙΑΑ) στο ΚΑΤ αποτελεί πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αποδυνάμωσης και υπολειτουργίας του Ιδρύματος.

Το μέλλον που επιφυλάσσει η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας στους ανάπηρους χρήστες, μέσω ουσιαστικής διάλυσης του μοναδικού δημόσιου οργανωμένου κέντρου αποκατάστασης της χώρας, είναι η δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος των ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι μνημονιακές συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και μονάδων πρόνοιας είχαν ένα και μοναδικό στόχο: τη συρρίκνωση και κατάργηση μονάδων υγείας – πρόνοιας στο όνομα της πάση θυσία περιστολής των δημοσίων δαπανών.