»Ψυγείο» μέσα στο χιονιά το Νοσοκομείο Καρπενησίου

Με τον υδράργυρο να δείχνει θερμοκρασίες υπό το μηδέν, ασθενείς και οι αποκλειστικοί νοσηλευτές τους έμειναν σε δημόσιο νοσοκομείο χωρίς θέρμανση.

Στο νοσοκομείο Καρπενησίου στο νομό Ευρυτανίας δεν φαίνεται να έκαναν σωστό προγραμματισμό, οι προμηθευτές καυσίμων δεν εξοφλήθηκαν και τελικά οι νοσηλευόμενοι πέρασαν ένα εφιαλτικό βράδυ, τυλιγμένοι κυριολεκτικά με τα μπουφάν τους, προκειμένου να ζεσταθούν.

Όπως διαβάζουμε στο news247.gr, oι συνεχείς υποσχέσεις των αρμόδιων του νοσοκομείου προς τον προμηθευτή ότι τα χρωστούμενα θα εξοφληθούν δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να δοθεί στο νοσοκομείο μία μικρή ποσότητα πετρελαίου, η οποία όμως τελείωσε πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τοπικά πρακτορεία, την περασμένη Παρασκευή το νοσοκομείο προμηθεύτηκε 3.000 τόνους και την Δευτέρα 1.000 λίτρα, αλλά το πετρέλαιο τέλειωσε και όλοι οι ασθενείς την νύχτα της Τρίτης έμειναν με -9 βαθμούς Κελσίου αγκαλιά με τα μπουφάν τους.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Κλινικής Βαγγέλης Ξαρχάς ζήτησε συγγνώμη από τους ασθενείς και έριξε τις ευθύνες στον πάρεδρο για την καθυστέρηση στην έγκριση του κονδύλιο και την υπογραφή της επιταγής που θα δινόταν στον πρατηριούχο.

Ο πρατηριούχος τελικά πληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης και εφοδίασε το νοσοκομείο με πετρέλαιο, ωστόσο έκανε λόγο για τραγικές και ανεπίτρεπτες καταστάσεις.

πηγή tsantiri.gr 1-2-2012

Σχόλιο δικό μας Ο κ Λοβέρδος περικόπτει καθημερινά κονδύλια από την Υγεία και τα νοσοκομεία. Το ενδιαφέρον του είναι προφανώς πρωτίστως η ικανοποίηση των τροϊκάνων και των δανειστών. Έτσι μάλλον μπορεί πιο εύκολα να ικανοποιήσει τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες. Αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…

Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.