Απόφαση για αντίσταση, οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα

Από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπ Υγείας από Σωματεία, μέλη ΔΣ Σωματείων, εκπροσώπων γενικών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα, αλλά και εργαζομένων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση εκφράστηκε η θέληση να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των υγειονομικών.

Οι συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης τόνισαν ότι είναι ανάγκη ο αγώνας αυτός να συντονιστεί όχι μόνο στα Νοσοκομεία αλλά να βρεθεί μαζί με όλο το εργατικό κίνημα για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που έχουν παρθεί αλλά και αυτών που μπροστά στη νέα δανειακή σύμβαση λαιμητόμο είναι προ των πυλών.

Ταυτόχρονα τόνισαν την ανάγκη πολιτικοποίησης των αιτημάτων, ανάδειξης των ζητημάτων με αιχμή της ανατροπή των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της διαγραφής του χρέους που είναι παράνομο και δεν πρέπει να πληρωθεί από τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να μένει απαθές και πρέπει να βάλει στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ και την διεκδίκηση μιας εναλλακτικής πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού.

Ιδιαίτερα σήμερα πρέπει να ενισχυθούν οι διαδικασίες βάσης, οι γενικές συνελεύσεις των σωματείων τα νοσοκομεία να γίνουν κάστρα αντίστασης και αγώνα.

Να αναδειχθούν τα ζητήματα των εργαζομένων (περικοπές σε μισθούς, ασφάλιση εργασιακές σχέσεις, δικαιώματα) και να συνδεθούν με το αίτημα για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Τέλος μπροστά στα βάρβαρα μέτρα που σχεδιάζουν Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ πρέπει να εγκαταλειφθεί η παρελκυστική και συμβιβαστική τακτική από τις πλειοψηφίες της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και τις πλειοψηφίες στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και να κηρυχθεί Γενική Απεργία από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ τώρα.

Σημείωση δική μας: Από σωματεία εργαζομένων, ενδεικτικά αναφέρουμε Σωματεία του Θριάσιου, του 7ου Θεραπευτηρίου, του ΕΛΠΙΣ επισημάνθηκε ότι στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού καθώς και στην κλιμάκωση και οργάνωση των κινητοποιήσεων. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν υπήρξε κείμενο στο οποίο συμφώνησαν ούτε βέβαια συνυπέγραψαν το κείμενο που κοινοποιήθηκε από μέλη της συνέλευσης.

Ταυτόχρονα από το Σωματείο του ΕΛΠΙΣ μας κοινοποιήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  »Η ΕΛΠΙΣ»
τηλ. 210-6494120 εσωτ. 4120
Δημητσάνης 7 Αμπελόκηποι Τ.Κ 11522
Fax: 210-6457488 & email : elpisunion1@gmail.com
Προς
Συντονιστική Συνέλευση Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθήνας

Θέμα: «Σχετικά με την ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε (2-2-12) για τις αποφάσεις της Συντονιστικής Συνέλευσης Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς και της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας»

Συνάδελφοι/σες!
Στην ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε (2-2-12) εκ’ μέρους της Συντονιστικής Συνέλευσης Επιτροπών Αγώνα και ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς,
είναι σαφές ότι συμφωνήθηκε,
– η παραπέρα ενίσχυση του αγώνα μας με την διεύρυνση του συντονιστικού αγώνα.
– να προσκληθούν και τα άλλα σωματεία της Αθήνας να συμμετάσχουν.
– να υπάρξει κατεύθυνση για Γενικές Συνελεύσεις παντού για αποφάσεις για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μας.
– το πλαίσιο αιτημάτων και οι διεκδικήσεις μας.
– και βεβαίως η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.
Ωστόσο όμως, φαίνεται να έχει προσυπογράψει και το Σωματείο του Νοσ. Η ΕΛΠΙΣ την ανακοίνωση που εκδόθηκε, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει, καθώς ούτε ρωτήθηκα αν και ήμουν παρόν, ούτε βεβαίως συμφώνησα ή δήλωσα ότι προσυπογράφω ως Πρόεδρος του Σωματείου.
συγκεκριμένα,
από την ξεκάθαρη και σαφή τοποθέτηση μου ως Πρόεδρος του σωματείου ανακοινώθηκαν οι προτάσεις και αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης και μάλιστα δόθηκαν γραπτώς στο συντονιστή των ομιλιών.
Συνάδελφοι/σες!
Το Σωματείο των εργαζομένων Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 30-1-12, ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΆΣΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ στο Συντονιστικό Αγώνα των Δ.Σ των  Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις όπως έγινε και στις 2 Φλεβάρη για την επιτυχία του αγώνα μας και μέχρι την τελική νίκη.
Προκειμένου η σπίθα που άναψε και να μεγαλώσει, προτείνουμε να υπάρξει άμεσα συνάντηση και Συντονιστική Συνέλευση Επιτροπών Αγώνα, μεταξύ των ΔΣ Σωματείων Εργαζομένων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου Αθηνάς, για τον παραπέρα συντονισμό δράσης και οργάνωσης του Αγώνα μας.

Ο Πρόεδρος του  Δ.Σ του Σωματείου
Παναρέτου Λευτέρης


Ακολουθεί ανακοίνωση η οποία μας κοινοποιήθηκε από μέλη της Γενικής Συνέλευσης.


ΑNAKOINΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ καί ΔΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ.

Συνάδελφοι/σες!
Σήμερα έγινε η αρχή! Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δείχνουν τον δρόμο της νίκης στον αγώνα για τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας.
Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης συγκέντρωση στο υπουργείο από εργαζόμενους στην Υγεία που λειώνουν και εξοντώνονται καθημερινά από την εγκληματική υποστελέχωση, το κυκλικό ωράριο, τις βάρδιες, τις απλήρωτες εφημερίες, την παρακράτηση οφειλομένων ρεπό, την περικοπή των τακτικών απολαβών μας , την επιδρομή του ενιαίου φτωχολογίου στους μισθούς μας. Πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγαλειώδης συγκέντρωση από όλους αυτούς τους μαχόμενους υγειονομικούς που θέλουν να ζούνε με αξιοπρέπεια από τον μισθό τους , που αγωνίζονται να επιβιώσουν παλεύοντας για τα αυτονόητα πλέον, παλεύοντας για την αυτονόητα επιβεβλημένη ένταξή τους στα ΒΑΕ .
Η Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων που πραγματοποιήθηκε μέσα στο υπουργείο δεν πήρε καμία απάντηση για το παραμικρό από την επίσημη πολιτική ηγεσία στα αιτήματα και τα ερωτήματα που τέθηκαν.
Δεν μας φτάνει σε καμία περίπτωση η θεατρικού/συμβολικού τύπου «αγωνιστική» δράση της ΠΟΕΔΗΝ με τις «τουφεκιές στον αέρα» ως σήμερα, καθώς αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των αγωνιστικών περιστάσεων και στην κρισιμότητα της πολιτικής συγκυρίας.
Η Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων προχωρά στις παρακάτω προτάσεις προς τις Γενικές Συνελεύσεις των νοσοκομείων με σκοπό τον συντονισμό δράσης και την κλιμάκωση του αγώνα σε πανυγειονομική πανελλαδική κλίμακα.
• Άμεσα σύγκλιση Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία Παρασκευή 3/2 και Δευτέρα 6/2, με παράλληλες δράσεις για κλείσιμο 5ευρω και ταμείων.
• Νέα διαδήλωση στο υπΥγείας την Τρίτη 7/2, 11πμ σε συντονισμό με άλλους κλάδους δημοσίων υπαλλήλων με την κάλυψη Γενικών Συνελεύσεων στα νοσοκομεία.
• Σχεδιασμός για προκήρυξη επίσχεσης εργασίας (για εφημερίες/δεδουλευμένα) ή προκήρυξης στάσης εργασίας/απεργίας από την κάθε Συνέλευση νοσοκομείου μέσα στην επόμενη εβδομάδα
• Διενέργεια άμεσα εκστρατείας ενημέρωσης των υγειονομικών όλου του Λεκανοπεδίου από την Συντονιστική Συνέλευση των νοσοκομείων για την κλιμάκωση του αγώνα και την νικηφόρα προοπτική του.

Απαιτούμε:
Ανατροπή/απόσυρση του ενιαίου μισθολογίου που συνδέει μισθούς -παραγωγικότητα!
Καμία περικοπή ωρών – άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων!
Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
Καμία εφεδρεία-καμία απόλυση εργαζόμενου!
ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ – ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
ΟΧΙ στο κλείσιμο – συγχώνευση νοσοκομείων – ΚΥ- πολυϊατρείων!
ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
Εξασφάλιση ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ σε όσους εργαζόμενους το έχουν ανάγκη!
ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας – πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!
Οι Γενικές Συνελεύσεις και ΔΣ των νοσοκομείων
1. Γενικό Κρατικό Νικαίας
2. Ευαγγελισμός
3. Άγιος Σάββας
4. Αττικό
5. Δρομοκαϊτειο
6. Ερυθρός Σταυρός
7. Θριάσιο
8. Α.Συγγρός
9. 7ο ΙΚΑ
10.Eλπίς
καθώς και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία
Δαφνί
Τζάννειο
ΑγΒαρβάρα
Ιπποκράτειο
Αγλαϊα Κυριακού
Άγιοι Ανάργυροι
Δρομοκαϊτειο

Αθήνα, Πέμπτη 2/2/2012