Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών Οι Υγειονομικοί έδωσαν σήμερα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αγώνα

Η πρωτοφανής συμμέτοχη στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, και η μεγαλειώδης συγκέντρωση έξω από το Υπ Υγείας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και οι συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις, έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση ότι υπάρχει καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην υγεία απέναντι στις πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας αλλά και αποφασιστικότητα των υγειονομικών για την ανατροπή τους.

Είναι πλέον αντιληπτό και από τον τελευταίο εργαζόμενο, ότι η πολιτική αυτή, που στο όνομα αποπληρωμής του χρέους, ενός χρέους που δεν το οφείλει ο ελληνικός λαός και δεν πρέπει να πληρωθεί, πετσοκόβει τους μισθούς, καρατομεί ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις, ιδιωτικοποιεί και διαλύει την δημόσια υγεία και παιδεία, οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία σήμερα με την δυναμική παρουσία τους στην κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που καταργούν δικαιώματα και καρατομούν τα εισοδήματά τους. Ταυτόχρονα έδωσαν υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα για να φύγει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ μαζί με την τρόικα και τα μνημόνια.

Τέλος έδωσαν ένα μήνυμα απέναντι στην πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που μέχρι χθες ψέλλιζε ότι οι εργαζόμενοι δεν κινητοποιούνται, ότι η υπόθεση της αντίστασης και του αγώνα περνά μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και γίνεται υπόθεση κάθε εργαζόμενου.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ο συντονισμός αυτού του αγώνα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, η γενίκευση του αγώνα με την κήρυξη γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών που μας κλέβουν τη ζωή. Στην κατεύθυνση αυτή η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών θα δώσει όλες της τις δυνάμεις.

 

2-2-2012