«Δεν πληρώνω» λόγω… γιατρών

Κλειστά παρέμειναν χθες για τέσσερις ώρες τα ταμεία στα Εξωτερικά Ιατρεία και στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο κινητοποίησης των Γιατρών τού ΕΣΥ που τα κατέλαβαν διεκδικώντας την κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ, αλλά και της πληρωμής των εξετάσεων στα Επείγοντα.

Όπως είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, Δημοσθένης Ανδρεάδης, οι γιατροί θα έκλειναν την Τετάρτη τα ταμεία του Νοσοκομείου, έτσι ώστε οι πολίτες να εξυπηρετηθούν δωρεάν χωρίς να πληρώσουν τα πέντε ευρώ και τις εργαστηριακές εξετάσεις. Το κλείσιμο των ταμείων διήρκεσε απ’ τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και δεν αφορούσε στα Κέντρα Υγείας.

Θετικά απ’ τον κόσμο
«Η κινητοποίησή μας ήταν επιτυχής και μάλιστα έγινε ιδιαίτερα αποδεκτή απ’ τον κόσμο που προσήλθε και δε χρειάστηκε να πληρώσει για να εξεταστεί στα Εξωτερικά Ιατρεία, ή για να κάνει εξετάσεις στα Επείγοντα. Ομοίως επιτυχής ήταν και η συμμετοχή των συναδέλφων», ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες (ελλείψει διαθέσιμου χώρου δεν έγινε χθες) θα υπάρξει και νέα γενική συνέλευση των Γιατρών τού ΕΣΥ, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προβούν σε νέες κινητοποιήσεις και ποιες θα είναι αυτές.
Το ζήτημα που οι Γιατροί θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα, είναι αυτό της υπαγωγής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου στη Γ΄ Ζώνη εφημέρευσης. Παρά τις δεσμεύσεις ότι το θέμα θα είχε τακτοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο, προς το παρόν δε διαφαίνεται να έχει δρομολογηθεί λύση. Πάντως, κάποιοι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι πως οι κινητοποιήσεις τους θα φέρουν αποτέλεσμα, πολύ πιθανόν μέσα στο επόμενο 20ήμερο, οπότε και θα «διορθωθεί» το λάθος που έχει γίνει αφήνοντας εκτός Ζώνης Γ απ’ όλο το Βόρειο Αιγαίο μόνο τις δύο προαναφερόμενες μονάδες.

πηγή ΕΜΠΡΟΣ 2-2-2012Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.