Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Βόλου

Μεγάλη είναι η αναστάτωση που επικρατεί στους χώρους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά τις μεγάλες μειώσεις που διαπίστωσαν στα εκκαθαριστικά πληρωμών τους, αφότου ξεκίνησε από 1η του μηνός να εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο.

Σήμερα το πρωί αρκετοί εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράταση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο, ζητώντας οι κρατήσεις των αναδρομικών από το Νοέμβριο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο να γίνουν σε εννέα δόσεις κι όχι σε τρεις όπως προτείνεται.

Όπως ανέφερε και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Φ. Τσιώμου «Το Φεβρουάριο άρχισε να εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο και όλοι πιστεύαμε ότι θα υπάρχει ισότητα για τους εργαζόμενους όλου του δημόσιου τομέα. Είδαμε στα εκκαθαριστικά μειώσεις που φθάνουν και τα 400 ευρώ σε εργαζόμενους χαμηλότερης ακαδημαϊκής μόρφωσης. Να αναρωτηθούν όλοι αν μπορεί να ζήσει μια οικογένεια με 50και 100 ευρώ μισθό για ένα 15ήμερο». Μάλιστα η κ. Τσιώμου τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα η καταβολή του επιδόματος ΒΑΕ, ενώ όπως δήλωσε «Αυτό το Νοσοκομείο έχει στηριχθεί στις πλάτες των εργαζομένων. Με πολύ προσπάθεια, φιλότιμο, χωρίς ρεπό και άδειες. Φανταστείτε πόσο αδικημένοι νιώθουμε».΄

Την εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται οικογένειες εργαζομένων του Νοσοκομείου, περιέγραψε και ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Λ. Αναστασίου, ο οποίος όπως τόνισε «Υπάρχουν εντονότατα προβλήματα στο χώρο μας. Ένα από αυτά είναι η κατάρρευση των μισθών μας, η οποία γίνεται με δραματικό τρόπο. Μιλάμε για εργαζόμενους που αυτή τη στιγμή πληρώνονται δεκαπενθήμερο 250 ευρώ. Υπάρχει και μια δυσάρεστη εξέλιξη που προσπαθούμε να ανατρέψουμε, την αναδρομική δηλαδή καταβολή των κρατήσεων από τους μισθούς μας από 1η Νοεμβρίου του 2011. Αν συμβεί αυτό και οι δόσεις καταβληθούν σε 3 μήνες, σημαίνει ότι κάποιοι συνάδελφοι θα πάρουν 100ευρώ για να ζήσουν ένα 15ήμερο για να καλύψουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην απόγνωση. Δεν ξέρουμε πώς θα επιβιώσουμε».

Οι εργαζόμενοι ζητάν από το Υπουργείο να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να αντιληφθεί τι κάνει, ενώ ο κ. Αναστασίου, εμφανώς αγανακτισμένος δήλωσε «Είναι εκτός πραγματικότητας όσοι αποφασίζουν τέτοια μέτρα εναντίον των εργαζομένων. Η καταβολή των αναδρομικών κρατήσεων θα πρέπει να γίνει με όσο το δυνατό μικρότερες και περισσότερες δόσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι».

πηγή http://www.mycitynet.gr


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών.