Για την πληρωμή σας περάστε τον επόμενο χρόνο……

28

Κλεμμένο”’ από τη σελίδα της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νοσοκομείου Πρέβεζας και ένα σχόλιο δικό μας *

Αθλιότητα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ  ενάντια στις πρόσθετες αμοιβές   των Υγειονομικών !!!

 Θεσμοθέτησαν την μετάθεση πληρωμής της εργασίας των Υγειονομικών ακόμη και  διάρκειας ενός ολόκληρου έτους, κατά τη νύχτα, Κυριακές και αργίες… για το επόμενο έτος!!!!

 Πέρα από τσιράκια των μεγαλοεπιχειρηματιών..

Πέρα από φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί  του πιο μεγάλου  εγκλήματος  κατά του λαού μας και της χώρας.. 

 είναι..

 Άθλιοι και τιποτένιοι  !

 Ο λόγος για τη συγκυβερνητική χούντα και ειδικά για το ζεύγος LOVE, των υποψήφιων κουμανταδόρων του  (εναπομείναντος) ΠΑΣΟΚ.

 Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

 Ως γνωστόν οι Υγειονομικοί (μη ιατρικό προσωπικό)  στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, όπως και το προσωπικό του ΕΚΑΒ,  εργάζονται σε κυκλικά ωράρια και βεβαίως και τις αργίες και Κυριακές. Αφού,  όπως είναι εύλογο, δεν είναι δυνατόν να σταματήσει  η λειτουργία των μονάδων υγείας του ΕΣΥ.

Για την εργασία τους αυτή (δηλαδή κατά τις Κυριακές, αργίες και κατά την νύχτα) δικαιούνται ειδικής αποζημίωσης-πρόσθετης αμοιβής  (λόγω διαφορετικού ωρομισθίου κατά τις περιόδους αυτές).

Μέχρι τώρα, μέσα σε  κάθε έτος  αποζημιώνονταν συνήθως  οι 11 πρώτοι μήνες αυτής της πρόσθετης αμοιβής και ο 12ος μήνας(Δεκέμβριος)  μεταφερόταν στις πιστώσεις του επόμενου έτους. Αυτό προβλεπόταν  από τη  νομοθεσία .

Φέτος, όπως είναι γνωστό, δόθηκαν μεγάλες και άγριες  μάχες στα νοσοκομεία για το αυτονόητο. Δηλαδή  για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι.

 Μάλιστα λίγα νοσοκομεία  κατάφεραν  να πληρώσουν  δεδουλευμένα των εργαζομένων μέχρι και τον 11ο μήνα (Νοέμβριο 2011).

Πολλά νοσοκομεία  έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους  για αρκετούς μήνες του 2011 .

 Μάλιστα με συγκεκριμένη διάταξη που ψήφισαν τέλος Οκτώβρη του 2011   στο άρθρο 20 του νόμου 4024/2011 (Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015),  προβλεπόταν ότι δαπάνες υπερωριακής ,εργασίας κατά τη νύχτα τις αργίες και τις Κυριακές που γίνονταν στο τελευταίο δίμηνο του έτους (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) μπορούσαν να μεταφερθούν στις πιστώσεις του επόμενου έτους και έτσι για προσφερόμενη εργασία το τελευταίο δίμηνο ενός έτους αυτή μπορούσε να πληρωθεί το επόμενο έτος.

  Τί έκαναν όμως  τώρα  στα κρυφά οι άθλιοι;

 Με διάταξη που ψήφισαν πριν τρεις μέρες στη Βουλή (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4038/2012Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015“.)..

δίνουν τη δυνατότητα στη κυβέρνηση και στις διοικήσεις των νοσοκομείων  να μεταθέτουν την πληρωμή της εργασίας των υγειονομικών κατά τη νύχτα τις Κυριακές και τις αργίες ακόμη και ενός ολόκληρου έτους..

 στο επόμενο έτος!!!

 Προσέξτε τη διατύπωση . Δεν αναφέρει πλέον το τελευταίο δίμηνο , αλλά γενικά το έτος:

 Άρθρο 32 παράγραφος 6

 6. Στην παρ. 1 του άρθρου 20 του ν.4024/2011 (Α΄226) μετά το εδάφιο 8 προστίθεται εδάφιο 9 ως εξής:

«9. Για τις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Σ.Υ.Κ.Κ.Α.) και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) οι δαπάνες αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία και η αμοιβή για εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες και νυκτερινές ώρες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια εκάστου έτους δύνανται να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους με την προϋπόθεση ότι είχαν προβλεφθεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν και δεν κατέστη δυνατή η πληρωμή τους

  Βλέπετε φρόντισαν οι άθλιοι   με ειδική διάταξη…τους υγειονομικούς !!!

 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας πχ νοσηλευτής μπορεί να δουλεύει επί 10-12 μήνες σε κυκλικό ωράριο και την αμοιβή αυτής της εργασίας(πρόσθετες αμοιβές)  να την παίρνει..

 το επόμενο έτος !!!

 Άμεσα  να απασχολήσει το θέμα τις Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Νοσοκομεία.

Να καταργηθεί τώρα η διάταξη.

Καμιά καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων ‘

ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.


* Δικό μας σχόλιο: Οι επισημάνσεις που κάνουν οι συνάδελφοι από την Πρέβεζα είναι σωστές αλλά νομίζουμε ότι είναι η μια πλευρά του νομίσματος.

Μπορεί πράγματι να μεταφερθούν δαπάνες για πρόσθετες αμοιβές τον επόμενο χρόνο. Η προηγούμενη ρύθμιση δεν μπορούσε να καλύψει προηγούμενους μήνες του 2011 και οι οφειλές σε αρκετά νοσοκομεία ήταν μεγάλες και για προηγούμενους μήνες. 

Όμως με τη νέα ρύθμιση είναι πολύ πιθανό, θα λέγαμε το πιθανότερο, με τα χρήματα που έχουν διατεθεί για το 2012 να επιχειρηθεί να πληρωθούν και τα οφειλόμενα προηγούμενου χρόνου ή και χρόνων. Έτσι τα χρήματα που θα κάλυπταν τις ανάγκες για πρόσθετες αμοιβές του 2012 (και προφανώς δεν επαρκούσαν) να είναι ακόμα πιο λίγα.

Αποτέλεσμα μεγαλύτερες περικοπές σε προσθετες αμοιβές, επισφαλή προγράμματα εργασίας με στόχο να χωρέσουν τα προγράμματα εργασίας στις πιστώσεις.

Όπου αυτό δεν είναι δυνατό, πληρωμή του προσωπικού για πρόσθετες αμοιβές μέχρι τον Ιούνη ή Ιούλη του 2012 και μετά έχει ο Θεός το 2013…

Άρα με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια


 

Προηγούμενο άρθροΕΟΠΥΥ ταλαιπωρίας και όχι μόνο…
Επόμενο άρθροΕκκενώνεται το νοσοκομείο Πύργου