Ξάνθη »Στάση πληρωμών» στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου

Τα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων μηνών διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, οι οποίοι καταγγέλλουν στο ThrakiToday πως έχουν να πληρωθούν από τον Δεκέμβριο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται καθυστέρηση στην αποπληρωμή των εργαζομένων, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως την αγανάκτησή τους τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στην εργολάβο εταιρία που έχει αναλάβει την καθαριότητα του Νοσοκομείου. «Έχουμε να πληρωθούμε από τον Δεκέμβριο, ο μισθός μας είναι 380 ευρώ και δεν έχουμε πάρει ούτε το επίδομα αδείας που δικαιούμαστε» αναφέρει χαρακτηριστικά μια εκ των εργαζόμενων στην καθαριότητα με την οποία συνομίλησε το ThrakiToday, για να συμπληρώσει πως «ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Η εταιρία μας λέει πως δεν έχει πληρωθεί από τη διοίκηση ακόμη». 

 

Ως βοηθητικό προσωπικό, σήμερα, απασχολούνται 84 άτομα στον Γ.Ν. Ξάνθης, και οι ίδιοι δηλώνουν αδυναμία να τα βγάλουν πέρα λόγω των συνεχών καθυστερήσεων στην αποπληρωμή τους. «Και πέρσι τον Ιούνιο τα ίδια προβλήματα είχαμε, κάναμε μια διαμαρτυρία, φωνάξαμε και τα ΜΜΕ και το πρόβλημα λύθηκε τις επόμενες ημέρες» συμπληρώνει χαρακτηριστικά εργαζόμενη στην καθαριότητα του Νοσοκομείου.


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ThrakiToday 4-2-2012Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών