Νοσοκομείο Αλεξάνδρα – Και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα και απλά…

Απόφαση Συγκέντρωσης Εργαζόμενων Γ.Ν.« Αλεξάνδρα»

       Σε μαζική συγκέντρωση, πάνω από 60 άτομα, στα γραφεία του«ΣΕΝΑ»,τέτοια που ο μνημονιακός πρόεδρός του, Αργύρης Παρδαλάκης, δεν είχε δει ούτε στον ύπνο του εδώ και χρόνια, αποφασίστηκε να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι καθημερινά σε συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας στο προαύλιο του νοσοκομείου, μεθοδεύοντας παραπέρα κινητοποιήσεις και συντονιζόμενοι με τα άλλα νοσοκομεία και Κ.Υ. της Αττικής ενάντια στους χαμηλούς μισθούς, στη μη πληρωμή εφημεριών – υπερωριών, ενάντια στη φτώχεια, την ανέχεια και στην ανθρωπιστική κρίση που πλήττει τα νοσοκομεία, τους χώρους εργασίας, τις δομές πρόνοιας και τους τομείς υγείας σε όλη τη χώρα. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί κατά 50-70% και η ανεργία στους νέους αγγίζει το 45%.

Οι νοσοκομειακές κλίνες μειώνονται κατά 40% με απόφαση της κυβέρνησης ενώ οι ασθενείς όλο και πιο βαθειά βάζουν το χέρι στην τσέπη για το στοιχειώδες δικαίωμα της δωρεάν πρόσβασης στην υγεία. Στα νοσοκομεία συχνά δεν υπάρχουν επίδεσμοι, βασικά φάρμακα και γάντια για τα χειρουργεία.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τα ψυχικώς πάσχοντα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο, τα μεν πρώτα με τις τρομακτικές περικοπές στην πρόνοια, τα δε δεύτεραμε τις αυτοκτονίες.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας είναι κάτω από την απειλή των απολύσεων, διότι κλείνουν, συγχωνεύονται νοσοκομεία και Κ.Υ., έχουν δραματικές περικοπές μισθών και τα προγράμματα εφημεριών-υπερωριών δεν είναι ασφαλή. Οι κλάδοι των υγειονομικών και των εργαζόμενων δεν είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες πια στα αστικά κέντρα είναι

εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι, ρακένδυτοι, στους δρόμους, στις κούτες.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, οι καρεκλοκένταυροι πρόεδροι των σωματείων των νοσοκομείων, καθώς και μέλη Δ.Σ, που εξαργύρωσαν τις καρέκλες τους με κομματικά και προσωπικά οφέλη μέσα από την οικογενειοκρατία και τον συνδικαλιστικό καρριερισμό, καλά κρατούν.

Οι μαζικές συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν θα δώσουν ισχυρό ράπισμα, στις δυνάμεις της καθήλωσης, της σύμπνοιας με τις μνημονιακές πολιτικές, στις δυνάμεις της ανοχής, της ήττας και του ραγιαδισμού.

Το σύστημα καταρρέει και παίρνει μπάλα και τα συνδικαλιστικά προπύργια της καταρρέουσας εξουσίας, των τραπεζών και των υποστηριχτών του μεγάλου ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Εμπρός, όλοι μαζί να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, πάνω στη λογική της ελπίδας, της ανάκαμψης, και των ριζικών ανατροπών.   Βασιζόμαστε στον άνθρωπο, που τον ρίξανε στη γωνιά, τον ποδοπατήσανε, τον εξευτελίσανε, τους αφαίρεσαν τα πάντα.

Ένα πράγμα δεν κατάφεραν να μας αφαιρέσουν.

Την ψυχή μας, τα συναισθήματά μας, που σιγοκαίνε και σιγοβράζουν.

Μ’ αυτά θα βγούμε όλοι ενωμένοι και θα νικήσουμε.

Εμείς δεν οφείλουμε να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας.

Οι διεθνείς συμβάσεις επιτάσσουν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των ανθρώπων μας, και όχι η αποχρέωση των πιστωτών μας. Καταγγέλλουμε το δημόσιο χρέος και ζητάμε την ακύρωσή του και τη μη πληρωμή του.

Η πυρκαγιά που άναψε στο Υπουργείο Υγείας θα μεταλαμπαδευτεί, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε δομή πρόνοιας, σε κάθε υγειονομικό και κοινωνικό χώρο.

Με τον ενθουσιασμό μας και την αγάπη μας και πίστη μας για τον άνθρωπο, θα νικήσουμε.

Αθήνα, 2/ 2/ 2012

Επιτροπή Αγώνα Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»