Εκκενώνεται το νοσοκομείο Πύργου

Επιχείρηση εκκένωσης του νοσοκομείου, για λόγους ασφαλείας, είναι σε εξέλιξη στον Πύργο, ο οποίος μαζί με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ήδη μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή «Λιθάρι» κοντά στον Πύργο της Ηλείας, που πλήττεται από έντονη και συνεχή βροχόπτωση που έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσει άτομα σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει.

Λόγω των ζημιών στο πλημμυρισμένο υπόγειο του νοσοκομείου στον Πύργο, εκτιμήθηκε πως υπήρχε κίνδυνος για νοσηλευόμενους, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποφασίσθηκε η απομάκρυνσή τους.

Οι 85 νοσηλευόμενοι ασθενείς θα διακομιστούν ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών σε νοσοκομεία της Πάτρας, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων, καθώς και σε κέντρα υγείας.

Όσον αφορά στην ηλικιωμένη γυναίκα που βρέθηκα νεκρή, οι πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, αναφέρουν ότι η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, αλλά και ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό ατόμων, λόγω των πλημμυρών. Ειδικότερα, με τη βοήθεια ελικοπτέρου «σούπερ πούμα» απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα.

Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και καταστήματα, καθώς και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί από όλη την Δυτική Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα

πηγή ΕΘΝΟΣ 5-2-2012Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών