Μας »πήραν μέτρα» οι τέσσερις με τη συμφωνία τεσσάρων σημείων…

Με θεατρινισμούς και ψετοπαληκαρισμούς επιχειρούν οι αρχηγοί του μαύρου μετώπου να συγκαλύψουν τη συναίνεσή τους στις πολιτικές της τρόικας.

Με δηλώσεις τους σήμερα μετά τη σύσκεψη επιχειρούν να συγκαλύψουν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο τελικό σχέδιο, που δεν είναι άλλο από τη «σφαγή των μισθωτών».

Μετά το τέλος της σημερινής σύσκεψης ο τραπεζίτης πρωθυπουργός στις ανακοινώσεις του όμως ήταν πιο σαφής και ανέλαβε το βαρύ φορτίο να δώσει την πρόγευση των μέτρων.

Οι κόκκινες γραμμές εξαφανίστηκαν και απλώς χρησιμοποιούνται «ευέλικτες» διατυπώσεις για να χρυσωθεί το χάπι πχ. το πετσόκομμα των συντάξεων ονομάζεται πλέον βιωσιμότητα των ταμείων, τα δωράκια στις τράπεζες με ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες που θα διατηρούν στην ιδιοκτησία τους τις τράπεζες «επιχειρηματική αυτονομία».

Ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους και το λαό. Η αντίσταση η εξέγερση και η ανατροπή.

Όλοι αύριο Δευτέρα στα συλλαλητήρια στην Αθήνα στις 6 μμ στα Προπύλαιαστη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μμ στην Πλ Αγ. Σοφίας.


Δείτε τις ανακοινώσεις του τραπεζίτη πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συναντήθηκαν για να λάβουν από κοινού απόφαση για το περιεχόμενο των βασικών στοιχείων της συμφωνίας με την τρόικα, όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας που αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα χρηματοδοτική στήριξη της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε βασικά θέματα τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν:

1) Τη λήψη μέτρων εντός του 2012 για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών κατά 1,5% του ΑΕΠ.

2) Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων.

3) Την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανταγωνιστικότητας με τη λήψη μέτρων που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σε διάφορους τομείς, όπως η μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας.

4) Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με συνδυασμό μέσων που διασφαλίζουν την προαγωγή του δημόσιου συμφέροντος και την επιχειρηματική αυτονομία τους.

Ο Πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξανασυναντηθούν αύριο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του προγράμματος.