Σχετικά με τις μειώσεις στον κατώτατο μισθό και τις επικουρικές συντάξεις

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη .

Η προωθούμενη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Ακροδεξιάς με την τρόικα για μείωση του κατώτατου εγγυημένου μισθού κατά 20%, που συμπαρασύρει σε αντίστοιχες μειώσεις τους υπόλοιπους μισθούς αλλά και τα επιδόματα ανεργίας καθώς και το «τσεκούρι» στις επικουρικές και αργότερα στις κύριες συντάξεις, μετατρέπει τους εργαζόμενους σε φτωχούς και τους συνταξιούχους σε ζητιάνους. 

Πρόκειται για την πιο απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση που γνώρισαν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, στους μισθούς και στις συντάξεις οι οποίοι επιστρέφουν στην αγοραστική δύναμη της δεκαετίας του 1960. Η ύφεση, η φτώχεια και η ανεργία θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη, ο λαός μας οδηγείται σε εξανδραποδισμό και η χώρα μας σε ολοκληρωτική καταστροφή.

Η μνημονιακή κυβέρνηση που «διαπραγματεύεται» και συμφωνεί με την τρόικα σε μέτρα που οδηγούν στη φτωχοποίηση και στην ανεργία τους εργαζόμενους και στην απελπισία τους συνταξιούχους και τους ανέργους θα πρέπει να ντρέπεται και να «μας αδειάσει τη γωνιά» το γρηγορότερο δυνατό.