Αγώνας μέχρι τη νίκη με διαδηλώσεις, καταλήψεις και απεργίες

Του Κόνιαρη Χρήστου *

Τις τελευταίες μέρες ο λαός σε όλη τη χώρα βρίσκεται στους δρόμους αντιδρώντας στο γκρέμισμα των δικαιωμάτων και τον κοινωνικό καιάδα που σχεδιάζουν το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Τεράστιες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα ενώ οι πλατείες βουλιάζουν από εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες, ολόκληρο το λαό.

Στην Αθήνα οι δρόμοι της και το Σύνταγμα αποκτά ξανά την εικόνα των συγκεντρώσεων πριν το καλοκαίρι και των μεγάλων απεργιακών διαδηλώσεων ενάντια στα μνημόνια και το σφαγιασμό των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Οι συγκεντρώσεις μεγαλώνουν από ένα κόσμο αποφασισμένο να αγωνιστεί για την ανατροπή της προδοτικής συγκυβέρνησης και του δοτού τραπεζίτη Πρωθυπουργού.

Το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες πόλεις, όπου οι συγκεντρώσεις είναι καθημερινές με ένταση και παλμό. Σε αρκετές περιπτώσεις οι συγκεντρώσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες όπως στις περιπτώσεις του Ηρακλείου όπου βουλιάζει καθημερινά από διαδηλωτές η κεντρική του πλατεία και στον Αγ Νικόλαο της Κρήτης.

Ταυτόχρονα σε μια σειρά πόλεις με πρωτοβουλία συνδικάτων, επιτροπών και συνελεύσεων καταλαμβάνονται μια σειρά κυβερνητικά κτίρια, (Υπ Υγείας ΟΕΚ Εργατική Εστία) Δημαρχεία και έδρες περιφερειών (Λάρισα, Ρέθυμνο, Χολαργού κ.α.).

Η λαϊκή οργή πρέπει να βρει διέξοδο, πρέπει να οργανωθεί η αντίσταση πρέπει να υπάρξει διέξοδος. Να τεθούν στόχοι, όπως κατάργηση του μνημονίου και τω δανειακών συμβάσεων, η άρνηση του χρέους, η στάση πληρωμών εν τέλει η διαγραφή του, η σύγκρουση με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, η ανατροπή του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης και η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός.

Τα συνδικάτα δεν μπορούν να μείνουν έξω από αυτή την προσπάθεια.

Την Κυριακή 12 Φλεβάρη θα πρέπει να κινητοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία των συγκεντρώσεων στο σύνταγμα αλλά και σε όλες τις πόλεις.

Ταυτόχρονα από τη Δευτέρα το πρωί, αν η επαίσχυντη συμφωνία ψηφιστεί το τοπίο στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να είναι το ίδιο.

Πρέπει με πρωτοβουλία τους να παραλύσει όλος ο κρατικός μηχανισμός με συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις απεργίες αλλά και καταλήψεις όλων των Κυβερνητικών κτιρίων, οργανισμών, Δημαρχείων, περιφερειών, γραφείων διοίκησης Νοσοκομείων.

Μπορούμε να τους νικήσουμε και να τους ανατρέψουμε αρκεί να το πιστέψουμε.