Τι συμβαίνει αλήθεια στο Σωματείο του Ερυθρού;

Τα κλειστά γραφεία και η απουσία Διοικήσεων Σωματείων από οποιαδήποτε δραστηριότητα πολύ περισσότερο από κινητοποιήσεις που γίνονται είναι σύνηθες πλέον σε αρκετά Νοσοκομεία.

Όμως πλειοψηφίες σε σωματεία να αρνούνται σε μέλη ΔΣ Σωματείων να τους δώσουν κλειδιά του Σωματείου δεν το είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.

Συμβαίνει όμως όπως κατήγγειλαν και στο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ μέλη της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ερυθρός.

Μάλιστα με ένα» πρωτότυπο» τρόπο (μετέφεραν την κλειδωμένη πόρτα του Σωματείου στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ) θέλησαν να αναδείξουν το ζήτημα των κλειστών σωματείων και της απουσίας συνδικαλιστικής δράσης.

Το Συνέδριο αποφάσισε το αυτονόητο δηλαδή ότι τα Σωματεία των εργαζομένων είναι ανοικτά τόσο στα μέλητου ΔΣ όσο και σε όλους τους εργαζόμενους.

Φαίνεται ότι αυτό ενόχλησε κάποιους και έβαλαν τη Διοίκηση του Ερυθρού να διατάξει ΕΔΕ, να παρέμβει στα εσωτερικά του Συλλόγου και να επιβάλει 7 μέρες ποινή στο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Π Χασαπάκη.

Πρωτοφανή πράγματα αλλά στις περιόδους που ζούμε φαίνεται ότι όλα είναι πλέον δυνατά

Αύριο προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Ερυρθού για συνδικαλιστική δίωξη και παρέμβαση στα εσωτερικά του Σωματείου.

Δείτε συγκεκριμένα τι καταγγέλλει η Πρωτοβουλία εργαζομένων Ερυθρού

1.Από την ίδρυση του σωματείου του νοσοκομείου τα κλειδιά των γραφείων είχαν όλα τα εκλεγμένα μέλη του. Η σημερινή πλειοψηφία αποφάσισε να αφαιρέσει τα κλειδιά από τους 2 εκλεγμένους της παράταξης Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού. 
2.Διαμαρτυρόμενος, ο ένας εκλεγμένος Π. Χασαπάκης πήρε την πόρτα των γραφείων, την κατέθεσε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ( ΠΟΕΔΗΝ) και ομόφωνα οι σύνεδροι αποφάσισαν ότι τα σωματεία είναι ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους και οι εκλεγμένοι θα έχουν κλειδιά
3. Αντί όμως να έχουν κλειδιά όλοι οι εκλεγμένοι, το προεδρείο του σωματείου ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ καλώντας τον» να πάρει άμεσα μέτρα που αφορούν την προστασία και την περιφρούρηση του θεσμού του σωματείου εργαζομένων».
4. Ο διοικητής ζήτησε τα κλειδιά των γραφείων κι όταν ο συνάδελφος αρνήθηκε να του τα δώσει,παρενέβη » υπέρ του σωματείου»και κάλεσε σε απολογία τον Π. Χασαπάκη.Πριν την απολογία, του επέβαλε ποινή 7ήμερης παύσης καθηκόντων!
5. Υπάρχει προηγούμενη επίθεση του διοικητή με διενέργεια ΕΔΕ για » αδικαιολόγητη απουσία» του συναδέλφου, σε ημερομηνία πανελλαδικής απεργίας και χειροδικία του στη διάρκεια γενικής συνέλευσης και κινητοποιήσεων ενώπιον 100άδων συναδέλφων.

ΟΕΝΓΕ
Με δήλωσή που ακολουθεί του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καταγγέλει την δίωξη του Συνδικαλιστή στον Ερυθρό.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια του διοικητή του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» (Κοργιαλένειο) να επιβάλει ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ενάντια στον συνάδελφο Χασαπάκη Παναγιώτη, εργαζόμενο του νοσοκομείου και  μέλος του ΔΣ του σωματείου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να παραδώσει στον κ. διοικητή … τα κλειδιά του σωματείου (!).

Φαίνεται πως η τρόικα και οι μηχανισμοί του κ. Λοβέρδου θέλουν πλέον να ελέγχουν πλήρως και επίσημα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών, ώστε να αποφεύγεται κάθε αντίσταση στην καταστροφική πολιτική τους.

Είναι βαθειά γελασμένοι αν νομίζουν πως αυτές οι κωμικοτραγικές ενέργειες θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Απαιτούμε την ανάκληση της δίωξης ενάντια στον Π. Χασαπάκη.

Συμμετέχουμε με εκπροσώπους μας στην παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 16-2 ώρα 11.30 στο νοσοκομείο «Ερυθρός», ώρα που έχει κληθεί σε απολογία ο συνάδελφος.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ