Υπ Υγείας Δεν ξέρω δεν απαντώ για την διαλυση της Πρόνοιας

Η επιχείρηση διάλυσης της Πρόνοιας βρίσκεται προ των πυλών. Μέσα σε μια νύχτα, με δύο γραμμές στο νέο μνημόνιο δες προηγούμενο δημοσίευμα εδώ μεταφέρει τις μονάδες πρόνοιας αλλά και την Διεύθυνση Πρόνοιας του Υπουργείου στο Υπ Εργασίας.

Στη σημερινή συνάντηση Σωματείων της Πρόνοιας, της ΠΟΕΔΗΝ και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Υπ Υγείας με τον Γ.Γ. Πρόνοιας κ Κατριβάνο ήταν αποκαλυπτικά τα όσα λέχτηκαν.

  1. 1. Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι είχε άγνοια για την ενσωμάτωση της σχετικής ρύθμισης στο νέο μνημόνιο. Επιβεβαίωσε όμως ότι τόσο η Διεύθυνση Πρόνοιας όσο και προνοιακές δομές μεταφέρονται στο Υπ Εργασίας, χωρίς να μπορεί να απαντήσει ποιες δομές μεταφέρονται.
  2. Δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα τι εξυπηρετεί η μεταφορά των δομών πρόνοιας στο Υπ Εργασίας ούτε βέβαια ότι διασφαλίζεται η μεταφορά των πόρων που μέχρι σήμερα δίνονταν τόσο για προνοιακά επιδόματα αλλά και για τα λειτουργικά των σχετικών δομών.
  3. Μετέφερε το πρόβλημα στο Υπ Εργασίας και στη συνάντηση που θα υπάρξει ανάμεσα στο Γενικό Γραμματέα με τον Υπ Εργασίας.

Είναι προφανές ότι με βάση το μνημόνιο επιχειρείται η περικοπή δαπανών προς τους φορείς αλλά και παροχές προς ευαίσθητες ομάδες είτε μέσω περικοπής προνοιακών επιδομάτων είτε στη χρηματοδότηση των φορέων.

Την Παρασκευή πραγματοποιείται στα Γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10.30 πμ σύσκεψη των Σωματείων της Πρόνοιας για το συντονισμό των ενεργειών και την οργάνωση του αγώνα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Η υπέυθυνη για θέματα Υγείας Πρόνοιας μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού Σόφη Παπαδόγιανη για το θέμα της μεταφοράς της Πρόνοιας στο Υπ Εργασίας έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Η μεταφορά των φορέων πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας στο Υπουργείο Εργασίας, όπως προβλέπεται στο νέο μνημόνιο, δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο πέραν του ενός και  μοναδικού στόχου του νέου μνημονίου για ακόμη μεγαλύτερη περιστολή των δημοσίων δαπανών για την Υγεία – Πρόνοια.

 

Τη στιγμή που η φτώχεια και οι ανάγκες κοινωνικής στήριξης των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων πολλαπλασιάζονται, το νέο μνημόνιο έρχεται να αποτελειώσει τις προνοιακές δομές και παροχές που έχουν απομείνει στη χώρα μας.

 

Ο αγώνας για την ανατροπή των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών κυβέρνησης – τρόικας και των δυνάμεων που τις στηρίζουν αποτελούν μονόδρομο για τους εργαζόμενους και την ελληνικό λαό.