Απαγορεύεται να διαδηλώνεις….

Επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα υπάρχει ένα ασφυκτικό πλαίσιο που οδηγεί ουσιαστικά στην απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση και το οικονομικό κατεστημένο έχει τρομοκρατηθεί από την κινητοποίηση του λαϊκού παράγοντα και τις εργατικές κινητοποιήσεις και επιχειρεί με αντιδημοκρατικά μέτρα να τις καταστείλει.

Δείτε από το σχετικό δημοσίευμα τα μέτρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά στις πορείες και στις διαδηλώσεις, εκτιμάται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την αναμόρφωση της νομοθεσίας και ως «μπούσουλας» ζητήθηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας η πρόταση που είχε συντάξει προ διετίας μαζί με τις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, η οποία ανέφερε τα εξής:

  • Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.
  • Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.
  • Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.

Σημειώνεται ότι η λήψη αυτών των μέτρων δεν αφορά τις μεγάλες πορείες που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.