”Τροχονόμοι” οι γιατροί του νοσοκομείου Πύργου!

32

Με… μπουφάν και μάλλινα γάντια εργάζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νεόδμητου, αλλά κατεστραμμένου νοσοκομείου Πύργου, καθώς η θέρμανση του κτηριακού συγκροτήματος παραμένει εκτός λειτουργίας! Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν αναλάβει ρόλο… “τροχονόμου”, καθώς το ίδρυμα μπορεί να δέχεται ασθενείς στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), αλλά αδυνατεί να τους νοσηλεύσει, με αποτέλεσμα τις διαρκείς διακομιδές περιστατικών στα νοσοκομεία της Αχαΐας.

Για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο νοσοκομείο Πύργου, αλλά χωρίς να αναφερθεί στις άθλιες συνθήκες εργασίας των γιατρών και των νοσηλευτών και την αδυναμία του νοσοκομείου να εισάγει περιστατικά, ενημέρωσε χθες τους βουλευτές όλων των κομμάτων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός Υγείας Μιχ. Τιμοσίδης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών, των ενδοσκοπήσεων, του μικροβιολογικού, της αιμοδοσίας, του ακτινολογικού, του φαρμακείου και όλα τα τμήματα της διοικητικής υπηρεσίας, δηλαδή όσα βρίσκονται στο ισόγειο του νοσοκομείου, λειτουργούν ήδη κανονικά, ενώ συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εργασίες της αποκομιδής των μολυσμένων υλικών, κυρίως λάσπης, από τα υπόγεια του ιδρύματος. Χθες ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του δεύτερου υπογείου.

Ο Μιχ. Τιμοσίδης δήλωσε… γενικώς και αορίστως ότι ο χρόνος της πλήρους επαναλειτουργίας του νοσοκομείου θα καθοριστεί όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και συνταχθεί από τη ΔΕΠΑΝΟΜ και την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου το πόρισμα για το είδος και το μέγεθος των ζημιών του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ όλες οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται ανελλιπώς, προκειμένου το πόρισμα να είναι έτοιμο την ερχόμενη εβδομάδα.

πηγή ΑΥΓΗ 16-2-2012


Η αναδημοσίευση της ειδησεογραφίας από εφημερίδες, έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες γίνεται για την ενημέρωση σε επίκαιρα ζητήματα των αναγνωστών της ιστοσελίδας μας  και δε συνεπάγεται την υϊοθέτηση των απόψεων που εκφράζονται, από την Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών