«Κατεπείγουσα» σφαγή των μισθωτών και των συνταξιούχων…

Καταιγίδα νομοσχεδίων προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει το σύνολο του »χαμένου χρόνου» και των ενεργειών που είναι προαπαιτούμενες για το κλείσιμο της νέας δανειακής συμφωνίας, έρχεται από την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, τη Δευτέρα έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχο να έχει ψηφιστεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Εν συνεχεία, με τη διαδικασία του επείγοντος και ως το τέλος του τρέχοντος μηνός έρχονται στη Βουλή οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τις περιστολές δαπανών στη φαρμακευτική δαπάνη και την Υγεία.
Αφότου κλείσουν δε οι εκκρεμότητες με το Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εγκριθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για το PSI και η ενεργοποίηση των σχετικών ρητρών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι στις 8 Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και ως τις 11 του μηνός να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία. Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι ο στόχος αυτός και τα χρονοδιαγράμματα είναι εφικτά.

 

πηγή tovima.gr

Σχόλιο δικό μας: Σε λίγο ο Παπαδήμιος και τα κόμματα της μαύρης συγκυβέρνησης, αφού έχουν παραβιάσει κάθε κανόνα νομιμότητας, εβρισκόμενοι σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, μπορούν προκειμένου να ολοκληρώσουν το »θεάρεστο» έργο τους, να προχωρήσουν και σε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παρατείνοντας για 4-5 χρόνια τη θητεία της κυβέρνησης έτσι για να προσομειάζει η κυβέρνησή τους με την επταετία.