Προς κλείσιμο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας; -«Οχι» λέει το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε, υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες, στα χέρια του διοικητή κ.Μαρκόπουλου, το υπουργείο Υγείας δε δέχεται την αλλαγή του οργανισμού που είχε προταθεί και μάλιστα αναφέρεται  στην απομάκρυνση τουλάχιστον 16 ιατρών απο το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και την αλλαγή του οργανισμού σε κέντρο Υγείας.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ.Μαρκόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός επικαλούμενος τις δηλώσεις του διοικητή της 7ής ΥΠΕ κ.Καράτση ο οποίος αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρόθεση να γίνει μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας.

Στην εκπομπή του Δημήτρη Τουρλούκη «Δεύτερη έκδοση» ο ίδιος ο κ.Καράτσης εξερχόμενος από την συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Υγείας δήλωσε άγνοια για το έγγραφο που «άναψε φωτιές» και ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μετατροπής του νοσοκομείου σε κέντρου υγείας ή υποβάθμισης του.

 Και ο χειρούργος του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ.Μαμαντόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα και χαρακτήρισε το έγγραφο «παλιόχαρτο» το οποίο δεν κυκλοφόρησε τυχαία αλλά για να μετρήσει αντιδράσεις απο την τοπική κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομειο Ιεράπετρας με αφορμη το «άγνωστης προέλευσης» έγγραφο έκαναν έκτακτη γενική συνέλευση το μεσημέρι της Πέμπτης 16/2 οπου αποφάσισαν να αναμένουν λίγες ώρες για να έχουν περισσότερες πληροφορίες και την Παρασκευή 17/2 θα κάνουν νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τη στάση τους.

Η κοινωνία της Ιεράπετρας στο άκουσμα και μόνο ενός τέτοιου σεναρίου έδειξε αντανακλαστικά τα οποία προφανώς επηρέασαν και πάλι τα δεδομένα για την λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

 

πηγή: radiolasithi.gr