Αντιδράσεις για την απαγόρευση συνταγογράφησης από ειδικευόμενους γιατρούς

Απαγορεύτηκε με απόφαση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ η συνταγογράφηση από ειδικευόμενους γιατρούς στα Νοσοκομεία. Η απόφαση έχει προκελέσει αντιδράσεις με πρώτη από την πλευρά του Προέδρους της ΟΕΝΓΕ Δ Βαρνάβα.

Σε δηλωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

Με απόφαση του ΕΟΠΥΥ 8000 ειδικευόμενοι γιατροί σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας απαγορεύεται πλέον να συνταγογραφούν (κλικ εδώ). Ο λόγος που επικαλείται ο πολυπράγμων κ. Βουδούρης εγγίζει τα όρια της ιλαρότητας: απαγορεύεται η συνταγογράφιση για λόγους οικονομίας!

Προφανώς ο κ. Βουδούρης θα περιμένει λίγες εβδομάδες να σταθμίσει αντιδράσεις και θα εκδώσει συμπληρωματική οδηγία με την οποία, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, θα απαγορεύεται η συνταγογράφηση και στους ειδικευμένους γιατρούς του ΕΣΥ.

Θεωρούμε πως παρέλκει η παράθεση επιχειρημάτων προκειμένου να αποδείξουμε το βλακώδες του εγχειρήματος. Καλούμε τον κ. Βουδούρη ν΄ ανακαλέσει πάραυτα τη συγκεκριμένη απόφαση πριν προκληθούν τεράστιες παρενέργειες στη λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας. Άλλως είμαστε αναγκασμένοι ν΄ αντιδράσουμε με τον πλέον δυναμικό τρόπο σε διαλυτικά για την περίθαλψη και εξευτελιστικά για τους γιατρούς εγχειρήματα.