Χιλιάδες στο Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη τη χώρα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Έληξε με επιτυχία με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών η συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα.

 Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών δυνάμεων, που κρατούσαν προκλητική στάση απέναντι στους διαδηλωτές.

 Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ενώ στη συγκέντρωση καλούσαν το Δίκτυο Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και σειρά άλλων μαζικών Επιτροπών και Κινημάτων.

 Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το αναίτιο κλείσιμο, με κυβερνητική εντολή, των σταθμών του μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι, το οποίο ως μόνο λόγο είχε να παρεμποδίσει την προσέλευση διαδηλωτών.

 Ακόμα χειρότερη υπήρξε η αστυνομική επιχείρηση αδικαιολόγητων και προκλητικών προσαγωγών ανυποψίαστων διαδηλωτών, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα, πριν τη συγκέντρωση με συνέπεια οι προσαγωγές πολιτών στην Ασφάλεια να φτάσουν τις 60 – 70.

 Οι πολίτες αυτοί ακόμα ταλαιπωρούνται στη Γενική Ασφάλεια, χωρίς η τελευταία να έχει ενημερώσει, μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα, ούτε τους δικηγόρους τους, για την τύχη τους!

 Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης η στάση της αστυνομίας και των ΜΑΤ απέναντι σε πολίτες που παρέμεινναν στο Σύνταγμα ήταν προκλητική  είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν κυνηγητά διαδηλωτών στους γύρω δρόμους,  μέχρι την οδό Πειραιώς, αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών, τραυματισμούς και εκτεταμένη ρήψη χημικών.

 Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να επιτεθούν σε δημοσιογράφους και να συλλάβουν έναν ρεπόρτερ από τηλεοπτικό κανάλι προκειμένου να μην καταγραφεί η βάρβαρη επίθεση στους διαδηλωτές.

 Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο Μνημόνιο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσ/νίκη. Τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν, περίπου, οι ίδιοι φορείς που διοργάνωσαν και τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.