24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 23 Φλεβάρη αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου της ΠΟΕΔΗΝ που είχε θέμα την συγκρότηση σε σώμα της Ομοσπονδίας συζητήθηκε παράλληλα το ζήτημα των εξελίξεων που τρέχουν και ανατρέπουν πλήρως όλο το εργασιακό τοπίο με βάση τις ρυθμίσεις του νέου μνημονίου αλλά και αυτών που θα προωθηθούν μέσω του εφαρμοστικού νόμου, του νέου σχεδίου νόμου για την υγεία του συμπληρωματικού προϋπολογισμού αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που θα εκδοθούν με βάση το νέο μνημόνιο.

Το Γενικό Συμβούλιο παίρνοντας υπόψη τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιέχονται στο νέο μνημόνιο (νέες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, ανατροπές στα εργασιακά, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικοποιήσεις και κλείσιμο οργανισμών κ.α) αλλά και τις ανατροπές που προκύπτουν από το σχέδιο νόμου της υγείας (συγχωνεύσεις νοσοκομείων που οδηγούν στο κλείσιμο νοσοκομείων και υπηρεσιών, την μεταφορά της πρόνοιας στο Υπ Εργασίας, τις απολύσεις που έρχονται στο Δημόσιο και στο χώρο της Υγείας, τον περιορισμό των παροχών υγείας πρόνοιας προς τους πολίτες) αποφάσισε να προχωρήσει σαν άμεση αντίδραση σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη στις 11 το πρωί έξω από το Υπ Υγείας και στην περιφέρεια στις έδρες των ΥΠΕ.

Στη συνεδρίαση είχε προηγηθεί η συγκρότηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ και του προεδρείου της.

Στην εκτελεστική επιτροπή εξέλεξαν 6 μέλη η ΠΑΣΚΕ (το έκτο με κλήρωση), 2 μέλη το ΠΑΜΕ, 2 η ΔΑΚΕ και 1 το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Στο νέο προεδρείο μετά την άρνηση της ΔΑΚΕ να συμμετέχει σε αυτό κατέλαβαν η ΠΑΣΚΕ τον Πρόεδρο, τον Ταμία τον ένα Αντιπρόεδρο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα.

Το ΠΑΜΕ τον Γραμματέα και το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Ριζοσπαστικής Αριστεράς τον ένα Αντιπρόεδρο.

Κενές παρέμειναν οι μια θέση του Αντιπροέδρου και του αναπληρωτή Ταμία προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα αν η ΔΑΚΕ επανεξετάσει τη στάση της να τις καταλάβει.