Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών: Αν όχι τώρα, πότε; Να φύγουν τώρα Κυβέρνηση και τρόικα

Με ένα μπαράζ η Κυβέρνηση του μαύρου μετώπου η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ επιχειρούν να γκρεμίσουν ακόμα και τα ερείπια που έχουν μείνει όρθια από τις αντεργατικές κατεδαφιστικές πολιτικές που εφαρμόζουν εδώ και δύο χρόνια.

Τίποτα δεν μένει όπως πριν, προκειμένου οι δανειστές και οι τράπεζες να μην θιγούν και ο λαός να πληρώσει για ένα χρέος που δεν είναι δικό του.

Οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο, οι συντάξεις εξανεμίζονται, οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, η υγεία και η παιδεία γίνονται είδος πολυτελείας για τους πολλούς, οι δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες γίνονται βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι απολύσεις και η ανεργία χτυπάνε κάθε σπίτι, το εργασιακό τοπίο πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα το χθες, η χώρα ή ίδια αλλά και τα έσοδα του κράτους υποθηκεύονται και πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές,.

Την ίδια ώρα οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο απολαμβάνουν νέα προνόμια με μειώσεις των ασφαλιστικών τους εισφορών, νέα φορολογικά προνόμια, μείωση των μισθών των εργαζομένων, πλήρη ασυδοσία στο εργατικό δίκαιο.

Στην Υγεία και την Πρόνοια είναι προ των πυλών μαζικές απολύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων πρόνοιας, περιορισμό των παροχών προς τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους.

Απέναντι στην πολιτική που οδηγεί στη χρεοκοπία τους εργαζόμενους και το λαό μια λύση υπάρχει. Η ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής και η εκδίωξη του δοτού πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης, των μνημονίων και της τρόικας.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια να πάρουν την υπόθεση αυτού του αγώνα στα χέρια τους. Να προχωρήσουν σε μαζικές παρεμβάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, αντίστασης και οργάνωσης αυτού του αγώνα μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Να συμμετέχουν μαζικά την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Συλλαλητήριο στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 4 μμ αλλά και στα συλλαλητήρια στις άλλες πόλεις που οργανώνουν τα Συνδικάτα ενάντια στο νέο εφαρμοστικό νόμο για την υλοποίηση του 2ου μνημονίου που περικόπτει συντάξεις και γκρεμίζει την ασφάλιση.

Να πάρουν μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ, ενάντια στο γκρέμισμα των εργατικών δικαιωμάτων και των ανατροπών και περικοπών στην Υγεία Πρόνοια την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και τις απεργιακές Συγκεντρώσεις έξω από το Υπ Υγείας στις 11 πμ στην Αθήνα και έξω από τις ΥΠΕ στις περιφέρειες.

 

ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ, ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Ολόκληρη η ανακοίνωση σε word